Cercetătorii au decis! Secrete care îți prelungesc viața!

De foarte mulți ani au fost efectuate studii cu privire la prelungirea duratei de viață. Mai mulți cercetători au avut păreri pro și contra de-a lungul anilor despre anumite trucuri referitoare la longevitate.

Indiciile sunt următoarele:

Studiază-ţi arborele genealogic

Cel puţin jumătate dintre cei care ajung să împlinească 100 de ani au o rudă de gradul I (părinte, frate, bunic) care a avut aceeaşi soartă în ce priveşte longevitatea. În prezent, cercetătorii de la Universitatea de Medicină Boston studiază un grup de persoane centenare pentru a descifra toate secretele îmbătrânirii lente în cazul acestora.

Mergi repede, trăieşti mai mult

E dovedit ştiinţific: viteza mersului se află în strânsă legatură cu starea de sănătate, scrie csid.ro. Astfel, în urma unui studiu de amploare desfăşurat la Universitatea din Pittsburg pe aproape 35.000 de subiecţi, s-a demonstrat că cei care merg mai repede au mai puţine şanse să se îmbolnăvească şi au cu 50% mai puţine riscuri să sufere de un atac de cord.

Eviţi singurătatea şi-ţi faci uşor prieteni

Distribuie prietenilor

Implicarea socială poate juca un rol extrem de important în starea noastră generală de sănătate. Numeroase cercetări au scos la iveală faptul că izolarea şi singurătatea sunt responsabile pentru diverse tulburări psihice care ne pot afecta calitatea vieţii, cea mai frecvent întâlnită fiind depresia, boala ce loveşte peste 121 de milioane de oameni pe glob.

Peste 85% dintre centenari sunt femei

În 2010 erau aproximativ 80.000 de persoane trecute de 100 de ani în Statele Unite, dintre care doar 15% bărbaţi. Nu se cunoaşte cu exactitate cauza acestui dezechilibru pe sexe, însă specialiştii cred că riscul scăzut al diverselor afecţiuni în cazul femeilor poate fi datorat hormonilor sexuali feminini şi menstruaţiei, ratelor scăzute de boli cardiovasculare dar şi incidenţei mai scazute a numărului de femei care fumează, în comparaţie cu bărbaţii.

Dai naștere unui copil după vârsta de 35 de ani

Potrivit rezultatelor unui studiu privind îmbătrânirea celulară, se pare că femeile care dau naştere după vârsta de 35 de ani au de patru ori mai multe şanse să trăiască până la 100 de ani. Acest lucru este un indicator că sistemul de reproducere funcţionează perfect datorită fenomenului de îmbătrânire lentă, prin urmare, restul corpului funcţionează la fel de bine, ferindu-vă de apariţia diverselor afecţiuni.

Îţi ţii greutatea sub control

Persoanele centenare nu trebuie neapărat să aibă o greutate scăzută pentru a atinge vârste înaintate, ci este suficient să îşi păstreze o greutate normală, astfel încât indicele de masă corporală să se situeze între 18-24.