Cereri online pentru pașaport, carte de identitate sau permis de conducere

DISTRIBUIȚI
pasaport

Pașaportul, cartea de identitate ori permisul de conducere vor putea fi obținute online dacă un proiect al Ministerului Afacerilor Interne va fi implementat. Pentru acesta sunt alocate fonduri europene de aproape 80% din valoarea investiției de 90 de milioane de lei, a precizat ministrul Carmen Dan. Noul sistem le va permite cetățenilor să depună cererile și actele prin internet, pentru ca mai apoi actele să fie eliberate clasic, la ghișeu ori trimise prin poștă.

Valoarea investiției în noul sistem informatic, din care 80 la sută este acoperită din bugetul Uniunii Europene, se ridică la 90 de milioane de lei. Prin noul sistem și taxele vor putea să fie achitate electronic, de pe calculator sau telefon, și va reduce, pe termen lung, costurile structurilor Ministerului de Interne, relatează Digi24.

„Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de către MAI şi completează demersurile în sensul debirocratizării activităţii noastre, demersuri care au fost începute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civilă, proiect care se află deja în implementare” a declarat ministrul de interne Carmen Dan.

„Urmărim prin acest proiect să reducem timpii de soluţionare a cererilor cetăţenilor şi să îmbunătăţim comunicarea dintre MAI şi cetăţeni, acestea fiind aspecte pe care le considerăm absolut necesare pentru evoluţia instituţiilor noastre şi pentru modernizarea statului român” a mai precizat ministrul.