Chiulul răsplătit la Câmpulung! Mii de euro pentru consilierii locali și angajații lui Lasconi!

Salarii umflate din pix fără temei legal, indemnizații plătite pentru consilierii locali care au chiulit de la ședințe, sporuri acordate ilegal sunt doar o parte din neregulile descoperite de inspectorii Curții de Conturi la Primăria Câmpulung. În urma auditului anual,s-a stabilit că mai muți angajați din subordinea primăriei conduse de Elena Lasconi au primit sporuri pentru condiții periculoase de muncă sau pentru doctorat, dar și faptul că mai mulți consilieri locali au primit indemnizație după ce au lipsit nemotivat de la ședințele CL Câmulung sau de la ședințele pe comisii.

Spor pentru condiții periculoase… care nu sunt periculoase

Prima neregulă constată de Curtea de Conturi este legată de un salariat al Spitalului Municipal Câmpulung care a primit un spor de aproximativ 5.000 lei pentru condiții periculoase, deși nu a existat o expertiză din partea specialiștilor.

„Au fost denaturate datele prezentate prin contul de execuție-cheltuili întocmit la 31.12.2022, prin angajarea, înregistrarea, și plata unor drepturi de natură salarială în sumă de 4.935 lei reprezentând spor pentru condiții periculoase acordate unui salariat din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, fără existența determinărilor sau a expertizărilor de specialitate a organelor abilitate în acest sens, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 269 lei” se arată în raportul Curții de Conturi.

Deși au chiulit, consilierii locali au primit indemnizația normal

Chiulul se plătește la Primăria Câmpulung, dovadă fiind faptul că mai mulți consilieri locali au fost plătiți deși au lipsit nemotivat de la ședințele Consiliului Local sau de la ședințele pe comisii. Porivit inspectorilor, în urma acestei nereguli, a fost creat un prejudiciu de aproximativ 30.000 lei. De asemenea, în urma plăților ilegale, au fost calculate și majorări de întârziere.

„Au fost denaturate datele prezentate prin contul de execuție-cheltuili întocmit la 31.12.2022, prin angajarea, înregistrarea, și plata neconformă cu legislația specifică drepturilor de natură salarială în sumă brută de 28.913 lei, reprezentând contravaloarea indemnizațiilor de ședință acordate consilierilor locali care au lipsit nemotivat de la anumite ședințe de consiliu, sau după caz, ale comisilor de specialitate la care au fost convocați, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 1.582 lei” se mai arată în raportul Curții de Conturi.

3.500 lei în plus la salariu pentru doctorat

De asemenea, un salariat al Primăriei Câmpulung a primit aproape 3.500 lei pe lună doar pentru că a obținut titlul științific de doctor. Astfel,s e pare că în municipiul condus de Lasconi, se pare că sporurile ilegale ajung deja o obișnuință și se acordă după bunul plac, nu după lege.

„Au fost denaturate datele prezentate prin contul de execuție-cheltuili întocmit la 31.12.2022, prin angajarea, înregistrarea, și plata neconformă cu legislația specifică drepturilor de natură salarială în sumă de 3.453 lei reprezentând indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor deținut de către un salariat din cadrul UATM Câmpulung, acordată într-un cuantum care excede limita legală, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 390 lei” potrivit Curții de Conturi.

Patru salariați de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung plătiți regește. Tot ilegal!

Patru angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung au primit sporuri pentru condiții deosebite, deși nu a fost făcută niciodată o expertiză. Inspectorii Curții de Conturi au constatat că pe parcursul anului 2022, cei patru au primit cu 15% mai mult la salariu, creându-se astfel un prejudiciu depeste 30.000 lei.

„Au fost denaturate datele prezentate prin contul de execuție-cheltuili întocmit la 31.12.2022, prin angajarea, înregistrarea, și plata neconformă cu legislația specifică drepturilor de natură salarială în sumă de 30.344 lei reprezentând spor pentru condiții deosebite (15%) acordat unui număr de patru salariați din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, fără existența determinărilor sau a expertizărilor de specialitate a organelor abilitate în acest sens, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în sumă de 1.617 lei” au mai constat inspectorii Curții de Conturi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.