Clerul ortodox curtat de vicepreşedintele CJ, Simona Brătulescu?

16

Într-o societate aplecată mai degrabă spre știință și tehnică, peste 70% din români au încredere în biserică. Chiar dacă vorba populară „Fă ce spune popa, nu ce face popa“ stârnește invariabil zâmbete ironice și îndoieli evidente, credința enoriașilor în biserică rămâne neschimbată.

În Argeş, se pare vorbele de mai sus se pun bine în aplicare. După modelul unui vicepreşedinte de CJ, care a devenit o vreme şi preşedinte, pe nume Florin Tecău cum că trebuie să te ai bine cu popii când eşti în politică, Simona Brătulescu urmează paşii cu sfinţenie.

De mai multe ori a apărut la evenimentele publice, fix în coastele clerului ortodox, lăsând de-o altă parte pe colegii din Consiliu Judeţean Argeş. Aceştia din urmă stând grupaţi fie pe lângă academicieni sau alte personalităţi judeţene sau naţionale.

La muzeul Goleşti chiar i s-a atras atenţia Simonei Brătulescu, de către preoţi să facă doi paşi înapoi pentru că ajunsese foarte aproape de ÎPS Calinic şi protosinghelul Caliopie Ichim. Probabil din cauza gerului de afară vicepreşedintele CJ a căutat un loc ,,călduros” şi bine poziţionat pe viitor.

Colaborarea dintre politică și biserică a devenit o practică obișnuită din ’90 încoace. Nu mai miră azi pe nimeni când, în campaniile electorale, candidații la funcții din administrația centrală ori locală își etalează cuvioșenia în fața icoanelor și se laudă cu binefaceri, mai ales din bani publici.

Biserica Ortodoxă Română exercită o influență substanțială asupra populației și liderilor politici, având un rol dominant.

Liderii ortodocși argeşeni au apariții publice cu lideri politici importanți, iar mesajele religioase conțin adesea atât promisiuni și obiective politice, cât și îndemnul la susținere pentru anumite poziții politice.