CNAIR, campanie inedită! „Lasă maşina acasă! Nouă ne e prea somn să deszăpezim!”

7

Iarna nu-i ca vara! Acesta se pare că este sloganul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De fiecare dată când ninge, deşi meteorologii şi-au făcut treaba şi au anunţat coduri galbene sau portocalii de viscol şi ninsoare, reprezentanţii CNAIR par să aibă un somn prea adânc pentru a acţiona la timp.

Câţiva fulgi de zăpadă fac de fiecare dezastru pe drumurile naţionale şi pe puţinii kilometrii de autostradă din România. Ehipajele de deszăpezire se trezesc de multe ori când zăpada deja începe să se topească, iar materialele antiderapante sunt ţinute degeaba prin depozite. Ştim, cheltuielile cu salariile din companiile de stat sunt mari, dar nu credem că trebuie să pună zeci de mii de vieţi în pericol pentru a face economie.

Mai mult, spre disperarea şoferilor, reprezentanţii CNAIR se spală pe mâini după ce mii de accidente au loc din cauza lipsei de intervenţie sau a craterelor din drumurile româneşti.

Dacă în viitor au de gând să facă o campanie ar trebuie denumite „Lasă maşina acasă! Nouă ne e prea somn să deszăpezim şi să astupăm gropile!