Cocaină mituit cu banii lui Nuțu Cămătaru

40
nutu_camataru, cocaina, avocat, mita, pitesti

 

Ce legătură este între celebrul interlop Nuțu Cămătaru, avocatul Aurică Cocaină și Vlad Costel, cel supranumit și ”Nașul prostituției din Spania”? Dintr-o anchetă a evz.ro reiese că banii primiți de apărător de la clientul său, pentru ca acesta să fie cercetat în libertate au fost împrumutați chiar de la Nuțu Cămătaru. Ba mai mult, interlopul, pe numele său adevărat Ion Balint, și-ar fi dat acordul din pușcărie pentru tranzacția care urma să aibă loc.

Numele judecătorului Irina Lazăr apare și în acest scandal

Potrivit acelorași surse, reținerea avocatului Cocaină și a complicelui său, Constantin Popescu a declanșat, așa cum era de așteptat, o altă anchetă a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Pitești la Tribunalul Argeș. Totul pentru că în anul 2012 mai mulți infractori au primit pedepse blânde sau au fost puși în libertate, iar unul dintre intermediarii șpăgilor ar fi Aurică Cocaină. În cazul scandalului în care s-a dispus reținerea apărătorului pentru că ar fi cerut 50.000 de euro pentru ca Vlad Costel să fie cercetat în libertate, apare din nou numele judecătorului Irina Lazăr. Alături de magistrat, din complet  au făcut parte și judecătorii Gheorghe Neacșu și Ioan Fundătureanu, aceștia luând decizia să-l cerceteze în libertate pe Costel Vlad acuzat de furt și infracțiuni cu violență. În luna mai 2011, Vlad a fost condamnat la 14 ani de închisoare, însă pedeapsa nu este definitivă. 

Două mașini lăsate gaj pentru împrumut

Costel Vlad a fost eliberat și s-a apucat de o altă ”afacere”, trimitea femei la produs în Spania, infracțiune pentru care a fost condamnat la șase ani și șase luni pe care îi execută în prezent. Soția lui Vlad a stabilit toate detaliile cu Nuțu Cămătaru și i-a lăsat interlopului gaj două mașini de lux în schimbul celor 50.000. Femeia plătea și o dobândă de 5%. Site-ul evz.ro au intrat în posesia convorbirilor telefonice dintre soții Vlad, purtate chiar cu o zi înainte de ziua procesului. La discuții a participat și fiul celor doi, Doru.

Costel Vlad: Ce zice, mă, băiatu’?

Gherghina Vlad: Păi … Costele zice că… a „diclit” el când a dat ăla cu mustaţă, ăia, banii … 50 de mii. Ai auzit Costel: Ce…Ce a zis ăla? Gherghina: Că a zis că mâine te dă afar’Costel: Dă pă Doru (fiul său – n.r.) încoa. Gherghina: Ia Doru. Doru Vlad: Da!Costel: Aşa a zis, că mâine? Doru: Da. Costel: Ai auzit tu? Doru: Dacă a zis în faţa mea! Costel: Şi ce mai zicea, tati, ăia? Doru: Ce să zică? Era supărat cu fii-so. Costel: Ăhă! Şi tu crezi băi, tati? Doru: Păi eu ştiu, tati, ce să zic? Vedem mâine. Costel: Ai văzut jegoşii că mi-au făcut recurs pentru aia? Doru: Da. Costel: Dă-o pă mami încoa. Doru: Bine, ţi-o dau! Gherghina: Da. Costel: La ce oră avem, fată, la unşpe jumate? Gherghina: La unşpe jumate, da. Costel: La vizită nu mai vii, nu?Gherghina: Ba da. Viu dă dimineaţă, la opt şi … la opt jumate sunt la vizită şi pă urmă plec la Tribunal. Pe 23 octombrie 2010, soţii Vlad discutau că erau dispuşi să plătească chiar şi 100.000 de euro pentru eliberare. Costel Vlad: Şi nu cred că este instanţa luni.Gherghina Vlad: Ştii când ai instanţă? Marţi ai instanţă. Costel: Păi, de-asta mă gândesc. Tu-i spui, tu pregăteşte ăia (banii – n.r.)… nu contează cincizeci. Dau şi eu o sută pentru bărbatu-meu. M-ai înţeles?

Gherghina: Da. Costel: Ai auzit, nu?

 

Gherghina: Da. Soția lui Costel Vlad s-a întâlnit cu omul avocatului Cocaină, Constantin Popescu și au pus la punct toate detaliile. Acesta i-ar fi spus că avocatul are ”blat” cu o judecătoare de la Tribunalul Argeș.