prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Codruț Matei, președinte Partidul Republican Argeș: „Este nevoie de sânge în toată țara! Veniți și încercați să dați o mână de ajutor!

Codruț Matei, președinte al Partidului Republican – Filiala Argeș a făcut un apel către argeșeni pentru a merge să doneze sânge după tragedia de sâmbătă seara de la Crevedia, unde zeci de pompieri, polițiști și jandarmi au suferit arsuri grave în urma exploziei unei stații GPL. Liderul formațiunii politice, membră a Alianței AUR, a spus că sunt foarte multe persoane care au nevoie de ajutor în aceste momente, iar sângele poate face diferența între viață și moarte.

„Așteptăm să vină și alți donatori. Știți bine ce s-a întâmplat aseară (n.r.- sâmbătă seara), un necaz de care România nu avea nevoie, dar iată că s-a întâmplat din nou. Avem foarte multe victime, avem nevoie foarte mare de sânge. Sunt oameni care se zbat între viață și moarte și sângele poate să facă diferența în momentul de față” a spus Codruț Matei.

„Să sperăm că lucrurile vor merge spre bine și oamenii se vor vindeca mult mai repede!”

Astfel, pe principiul exemplului personal, Codruț Matei a mers duminică dimineața încă de la primele ore pentru a fi printre primii argeșeni care donează sânge pentru victimele de la Crevedia.

„Am urmărit cu îngrijorare ceea ce s-a întâmplat acolo și când am văzut că s-a dat apel pentru a merge la centrele sanguine, chiar dacă pentru astăzi aveam alt program, am reușit să vin de la 8 fără un sfert, am fost prima persoană care a ajuns aici, să donez sânge pentru că este nevoie. Este nevoie de sânge în toată țara și este nevoie în special pentru ceea ce s-a întâmplat aseară. Veniți și voi! Veniți și încercați să dați o mână de ajutor” a mai spus Matei.

De asemenea, liderul filalei argeșene a Partidului Republican a mai spus în apelul său către populație că, deși au existat promisiuni pentru construirea de spitale de mari arși după tragedia de la Colectiv, acest lucru, nu s-a întâmplat chiar dacă au trecut opt ani de la acel moment fatidic. În schimb, de data aceasta, autoritățile s-au mișcat mult mai repede și au transferat în străinătate victimele exploziei de la Crevedia.

„După prima tragedie din 2015 când nu au făcut cine știe ce modificări de-a lungul anilor, iată, sunt opt ani de la tragedia de la Colectiv și încă este nevoie să trimitem oameni în străinătate. De data asta, măcar, îi trimitem mai repede. S-au perindat atâtea guverne care pe baza asta și-au făcut campanie, au promis că vor face spitale, că lucrul ăsta nu se va mai întâmpla. Iată că, de data asta, pare că lucrurile, deși sunt grave, se spune că nu sunt așa de grave. Să sperăm că lucrurile vor merge spre bine și oamenii se vor vindeca mult mai repede și vor suferi mult mai puțin, atât ei, cât și familiile care îi așteaptă acasă. Sunt peste jumătate din ei sau aproape toți pompieri care sunt, în momentul de față arși, la spitalele din România și Europa. Sunt oameni care își făceau datoria și care, din păcate, au pățit ceea ce au pățit din cauză că altcineva nu a respectat legea la un moment dat. Noi nu putem să schimbăm lucrurul acesta acum, ci doar prin a merge să îi sprijinim pe oameni să aibă sângele de care au nevoie pentru transfuzii. Măcar atât, să dăm o mână de ajutor” a conchis Codruț Matei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs