Coldea, despre relația cu Sebastian Ghiță: „Răspunsul la această întrebare reprezintă o informație cu caracter clasificat”

DISTRIBUIȚI
coldea sri

Generalul Florian Coldea respinge acuzatiile care i s-au adus în spațiul public, în ultima perioadă. În primul interviu acordat după încheierea mandatului de prim-adjunct al directorului SRI, pentru ziare.com. Coldea vorbește despre despre relația cu fostul deputat Sebastian Ghiță.
Întrebat dacă Ghiță a fost ofițer SRI, Coldea a evitat să dea un răspuns clar: „Indiferent despre cine ar fi vorba, raspunsul la aceasta intrebare reprezinta o informatie cu caracter clasificat. In plus, ma pastrez in limitele regulii de aur in intelligence, adica n-am sa confirm si nici n-am sa infirm unde, cand, cu cine si in ce calitate am avut intalniri. Cat despre cel de care ma intrebati, consider ca este un om de afaceri care a facut lucruri nepermise si continua sa faca greseli. Fiecare este responsabil pentru propriile fapte.”
Cu privire la episoadele Seychelles și Toscana, Florian Coldea a declarat că acestea s-au „desfășurat strict în limitele legii și ale regulamentelor militare.”
„Este un prilej sa raspund categoric unor acuzatii sau insinuari pe care le-am vazut in spatiul public. Ca sa fim bine intelesi, nu am avut nici o conditionalitate, in raport cu nimeni, nu am avut nici un beneficiu financiar sau material din partea vreunei persoane. Nimeni de buna credinta nu poate sustine altceva.
Cat despre episoadele la care va referiti, ancheta interna si cea realizata de Comisia de Control asupra SRI referitor la acest subiect, care va asigur ca au fost extrem de riguroase, au indicat si in acest caz ca am respectat legea si regulamentele militare in toate circumstantele. De aceea am fost repus in functie, la capatul anchetei interne.”, a continuat Coldea.
Chestionat dacă a existat o relație de prietenie cu Sebastian Ghiță, Florian Coldea a declarat: „Repet, ma pastrez in limitele regulii de aur in intelligence indiferent despre cine e vorba”.