Comisarul șef Dinu despre cercetarea sa disciplinară: ”Îmi voi demonstra nevinovăția”

DISTRIBUIȚI

După declarațiile pe care comisarul șef Dănuț Dinu le-a făcut pe Facebook, Inspectoratul de Poliție Argeș a transmis printr-un comunicat de presă nu doar faptul că acesta nu mai este purtătorul de cuvânt al instituției, dar și că la nivelul IPJ se desfășoară o anchetă disciplinară. Totul pentru a stabili dacă ofițerul a comis sau nu o abatere disciplinară prin punctul său de vedere ”de natură să afecteze imaginea IPJ Argeș.” Purtătorul de cuvânt al Poliției este acum agentul principal Adriana Bălănescu.
S-a întors la Rutieră
Comisarul șef Dinu a făcut un raport prin care a cerut mutarea la altă structură, solicitarea fiindu-i și aprobată. Ofițerul se va întoarce la Poliția Rutieră, structura de la care a și plecat. Despre cercetarea sa, polițistul spune că nu este vinovat și că va demonstra acest lucru.”E o cercetare în curs, îmi voi demonstra nevinovăția, port uniforma cu drag și mândrie de 31 de ani, iubesc și respect instituția Poliției, mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine, dar în special părinților, copiilor și soției. Am făcut un raport în care am cerut eliberarea din funcție și mutarea mea pe o funcție similară în cadrul Serviciului Rutier, de unde am și venit. Cercetarea administrativă este un act normal menit să stabilească dacă mă fac sau nu vinovat de ceva. În cei trei ani de activitate am făcut toate eforturile pentru ridicarea imaginii polițistului argeșean și cetățenii vor decide dacă am fost un polițist credibil care nu le-a ascuns adevărul. Lucrul cu jurnaliștii este extrem de greu și le mulțumesc celor cu care am lucrat în acești trei ani pentru profesionalismul lor și pentru ajutorul dat Poliției în informarea cu corectitudine despre activitățile instituției”, a încheiat fostul purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

Mesajul postat de Dănuț Dinu pe Facebook:

„Am trecut prin piaţa Ceair. O mizerie la propriu şi la figurat. Nesimţire, nu tu bonuri fiscale, colindători care sâsâie «ţigări, ţigări» sau «petarde, petarde», manele şi câini vagabonzi, mirosuri şi găleţi de brânză pe marginea drumului… preţuri de înţepeneşti… Aduceţi-mi aminte, dacă voi ajunge vreodată prim ministru, să închid toate pieţele şi toate târgurile din România. Şi încă ceva. Cred că în curând va prinde la public discursul rasist. Mă gândesc şi eu…”