Comisia Europeană avertizează dur România. Află despre ce este vorba!

14

Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, a declarat miercuri, la Bruxelles, că estimările Comisiei Europene indică riscul ca România să depășească deficitul bugetar planificat, atât în anul 2017 cât și în 2018.
“Vă informez că am trimis o scrisoare autorităților române pentru a sublinia riscul de depășire a pragului de deficit în acest an și anul viitor”, a precizat Moscovici într-o conferință comună de presă cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele CE pentru dialog social, informează Hotnews.ro. Potrivit lui Moscovici estimările de iarnă ale CE indică un deficit de 3,6 % din PIB în 2017 și, dacă se mențin actualele politici, de 3,9 la sută din PIB în anul 2018. Aceste riscuri provin din măsurile de reduceri de taxe, simultane cu creșterea unor salarii și pensii, consideră Comisia Europeană.
“Am îndemnat autoritățile să anunțe în mod credibil, în timp util înainte de estimarea de primăvară, măsuri necesare pentru a asigura încadrarea în pactul bugetar”, a precizat comisarul european Moscovici.