Compania Disney, forțată să concedieze 28.000 de angajați. Află motivul!

21

Compania Walt Disney a anunțat că va concedia 28.000 de angajați, majoritatea din parcurile sale tematice din SUA, relatează BBC.Disney a invocat numărul limitat de vizitatori și incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus drept motive pentru concedieri.

Parcurile tematice ale companiei au înregistat lovituri majore din cauza pandemiei. Disney și-a închis toate parcurile la începutul acestui an, odată cu răspândirea virusului, dar în prezent doar Disneyland din California rămâne închis.

“Am luat decizia foarte dificilă de a începe procesul de reducere a forței de muncă la segmentul Parcuri, experiențe și produse la toate nivelurile”, a declarat într-un comunicat Josh D’Amaro, președintele unității de parcuri.

Disney are și parcuri și în Shanghai, Hong Kong, Tokyo și Paris, care nu sunt afectate de anunț. Hong Kong Disney s-a redeschis săptămâna trecută, după o a doua închidere în iulie, din cauza unei creșteri a cazurilor Covid-19.

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni până la 27 iunie, veniturile pentru divizia de parcuri, experiențe și produse scăzând cu 85% comparativ cu același trimestru din 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here