Conacul Brătienilor – disputa dintre PSD și PNL! Răzvan Theodorescu: „Îmi dau seama cât de înrădăcinată este această idee stupidă” VIDEO

Liberalii și pesediștii își asumă creditul pentru revendicarea Vilei Florica cu fiecare ocazie. Parlamentarii PSD au depus și adoptat un proiect în Parlament și prin fosta conducere a Ministerului Culturii au achiziționat conacul Brătienilor, iar liberalii l-au adus la ceea ce ar fi trebuit să fie – un muzeu unde toată lumea să vadă eforturile celei mai mari familii politice din Romnânia, declarațiile contradictorii continuă să curgă.

Așa s-a întâmplat și în această dimineață, când Dan Manu și fostul ministru al Culturii au inaugurat noul Centru Cultural Liptatti. Ambii au susținut, mai direct, mai indirect că au fost dați afară pentru a fi creat Muzeul Brătianu.
În schimb, fost ministru al Culturii și actual vicepreședinte al Academiei Române le-a spus răspicat: „Îmi dau seama cât de înrădăcinată este această idee stupidă. Nu ne interesează culoarea politică a lui Lipatii, nu ne interesează culoarea politică a lui Brătianu”.
Dan Manu: „După ce am fost dați afară de la Vila Florica, Centrul Cultural, peste noapte, fost „ Brătianu”, a fost adus aici, cu toți angajații și continuăm ceea ce am început.  (…) În scurt timp s-a făcut reabilitarea și cred că toți sunteți curioși să vedeți ce a ieșit în interior”
Distribuie prietenilor
Ionuț Vulpescu: (…) În primăvara lui 2017 am exercitat dreptul de preemțiune pentru Vila Florica. Legat de numele celui mai ilustru nume de oameni politici din România, familia Brătianu, din convingerea că statul român trebuie să își exercite dreptul de preemțiune ca un simbol al prezenței în spațiul public, ca interesul pentru care să îl arate pentru identitatea noastră.  (…) A fost mulți miniști liberali care nu și-au exrcitat acest drept, iar la finele anului 2017, colegul meu, a semnat transferul… Vila Florica este în patromoniu. cultura nu este nici de stânga, nici de dreapta, atunci când perspectiva istoriei este ceea ce ne reprezintă.ș Din păcate am văzut o încercare de d eturnare în ceea ce privește istoria de achiziționare a Vilei Florica”
Răzvan Theodorecu: „Două familii europene, Brătianu și Lipatii, despărțite de o culme împădurită… Și ce familii! Politica înc își vâră coadă în care și-o vâră. Eu sunt un om de stânga, se știe acest lucru, și ca om de stânga am avut inițiativa ca Piața Arcului de Triumf, să se numească Piața Ion I. C. Brătianu. (…) Îmi dau seama cât de înrădăcinată este această idee stupidă. Nu ne interesează culoarea politică a lui Lipatii, culoarea politică a lui Brătianu. Trebuie să fim mândri că i-am avut și că județul Argeș are două centre!”