Concediu după concediu: Kovesi nu se grăbeşte să-şi înceapă activitatea la Parchetul General

DISTRIBUIȚI

Delegată de la DIICOT Sibiu la Parchetul General, imediat după revocarea de la DNA, Kovesi nu se grăbeşte să se întoarcă la muncă. Aceasta și-a prelungit concediul până pe 15 august. Conform cererii inițiale de concediu, Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să se întoarcă astăzi la serviciu, transmite Antena 3.

Nici pe 15 august, Kovesi nu va veni la muncă. Este sărbătoare și este zi liberă, astfel că fosta șefă DNA va veni la muncă pe 16. Se pare că Laura Codruța Kovesi va mai pleca într-o vacanță în străinătate, însă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație o așteaptă deja un birou la etajul 1, mai precizează sursă citată.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost delegată, pe 11 iulie, de către procurorul general Augustin Lazăr, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează PÎCCJ. Laura Codruţa Kovesi va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii decisese că Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu. Potrivit deciziei CSM, Kovesi urma să fie încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 9 iulie, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.