Conducerea Teatrului Al. Davila reacţionează! „Într-un colectiv deciziile nu sunt unanim acceptate”

DISTRIBUIȚI

Conducerea Teatrului Al. Davila reacţionează după acuzaţiile aduse de angajaţi. Potrivit unui comunicat de presă remis de instituţia, decizia comasării secţiilor a fost luată pentru eficientizarea cheltuielilor.

„La final de stagiune 2017-2018, mulţumim publicului pentru interesul manifestat faţă de producţiile Teatrului “Alexandru Davila”, interes care a condus la încasări record pentru instituţia noastră. Pentru a vă face o imagine reală a activităţii, subliniem că doar pentru jumătate de an (1 ianuarie – 30 iunie 2018) suma încasată numai din activitatea de bază este 213.000 lei, faţă de 90.000 de lei în intreg anul 2016.

Punctual, spre exemplu, la Secţia Revistă, s-au înregistrat 873 de spectatori la trei reprezentaţii “Gramofonul cu amintiri”, realizat de Paul Surugiu Fuego şi avându-le ca invitate pe Marina Florea şi Stela Enache, ceea ce a generat un venit de 24.450 lei. La aceeasi secţie, celelalte spectacole, în număr de 14, au adus încasări de 21.370 lei de la un număr de 1.749 de spectatori.

La Secţia Dramă s-au jucat 38 de spectacole în faţa a aproximativ 5.000 de spectatori la cele doua săli (sala mare şi Sala “Liviu Ciulei”) şi s-au încasat 57.525 lei.

Actorii Secţiei “Aşchiuţă” au jucat de 87 de ori, atât la sala proprie cât şi la sala mare, iar spectacolele lor au fost văzute de 11.291 de spectatori care au plătit, în total, 77.720 lei.

În aceeaşi perioadă, teatrul nostru a participat la manifestări în afara instituţiei, în judeţ şi în ţară, iar aceste participări au adus, la rându-le, 46.000 de lei. Pentru aceste rezultate, pe care noi le considerăm a fi îmbucurătoare raportate la anii precedenţi, încă o dată, vă mulţumim!

Avand în vedere aspectele de mai sus, conducerea instituţiei, cu acordul Consiliului de Administraţie, a considerat oportună comasarea secţiilor artistice, măsură asumată şi considerată a duce la eficientizarea întregii activităţi a teatrului. Cele trei secţii împreună au realizat producţiile “Romeo şi Julieta”, “Antigona” şi “Vrăjitorul din Oz” care au adus încasări, în perioada de referinţă, de 64.840 de lei. Acest rezultat a dus la intenţia de comasare. Faptul că această decizie a nemultumit câţiva angajaţi credem că e un lucru firesc ţinând cont de faptul că niciodată într-un colectiv deciziile nu sunt unanim acceptate.

Privitor la aspectele relatate în media de unii dintre angajaţi şi colaboratori trebuie spus că acestea aduc grave prejuidicii de imagine instituţiei, fapt de neacceptat în condiţiile în care, prin contractul de management s-au asumat criterii clare de performanţă” se arată în comunicat.