Războiul dintre șeful DJST Argeș, Laurențiu Achimescu și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, continuă, dezvăluind interesele celei din urmă. Scopul ministrului în acest conflict a devenit clar în urmă cu două săptămâni, după ce secretarul general al ministerului a trimis o adresă către DJST Argeș. Hârtia a poposit pe masa lui Achimescu după ce acesta fusese “descusut” de oameni cu funcții importante în județ despre situația juridică a terenurilor aflate în administrarea DJST Argeș.
Interese imobiliare ministeriale
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, condusă de Laurențiu Achimescu, a primit în urmă cu două săptămâni o adresă oficială din partea Ministerului Tineretului și Sportului din care reiese foarte clar ceea ce urmărește șefa ministerului, Gabriela Szabo. În această adresă, conducerii DJST Argeș i se solicită dezmembrarea unui teren de aproximativ 16 hectare de teren, de pe strada Nicolae Dobrin, nr 12 și identificarea în planul cadastral a unei suprafețe aflate în litigiu. Adresa, semnată de secretarul general al Ministerului, Florin Trifan, are ca scop evident înstrăinarea terenului liber de sarcini, dezmembrarea fiind doar primul pas. Bănuind de mai mult timp ce se plănuiește în “laboratoarele” ministeriale de la București, directorul DJST Argeș, Laurențiu Achimescu, nu s-a grăbit să pună în aplicare solicitarea respectivă. Ba mai mult, Achimescu a dat un rsăpuns săptămâna trecută, adresat secretarului general Trifan, în care explică de ce nu poate duce la îndeplinire “sarcina de serviciu”. Astfel, Achimescu spune în adresa înaintată ministerului că există încă din 2010 un litigu cu un anume Stelian Ștefănescu, care revendică 22.000 mp în zona stadionului Nicolae Dobrin, fără a fi însă precizate exact limitele terenului. “Prin urmare, cu privire la solicitarea de identificare în plan cadastral a suprafeței de teren afltă în litigiu, apreciem că pentru a opera o posibilă dezmembrare a suprafeței de 22.000 mp este necesar ca acest imobil să fie individulizat în dosar. Această individualizare nu se poate face decât în baza unei expertize topografice, ce încă nu a fost încuviințată de instanță”, susține Achimescu în adresa trimisă ministerului.
Reclamat până și la Antifraudă
Director încă de pe vremea când prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu, Achimescu s-a dovedit a fi o nucă tare pentru toate guvernările care s-au perindat între timp la cârma țării. Ministru în cabinetul Ponta, Gabriela Szabo a încercat de mult timp să scape de liberalul de la conducerea DJST Argeș, cea mai puternică acțiune fiind demarată anul trecut, prin Corpul de Control al Ministerului Sportului. După această acțiune, Achimescu a fost chemat în comisia de disciplină a ministerului, abia în mai anul acesta fiindu-i comunicat faptul că nu s-a găsit nimic împotriva sa. Puțini știu însă că acest control s-a lăsat cu o amendă de 30.000 lei primită de DJST Argeș de la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP) și cu reclamații cu caracter penal formulate împotriva lui Achimescu la Antifraudă. Cei de la Antifraudă nu s-au pronunțat deocamdată, fiind însă mari șanse ca Achimescu să fie găsit și de ei nevinovat.
Gabriela Szabo a pus tălpi desfășurării Balcaniadei de anul trecut
Culmea, deși a făcut carieră în atletism, ministrul Gabriela Szabo, supărată că nu îi ies “combinațiile”cu terenurile administrate de DJST Argeș, s-a opus unui protocol de colaborare dintre Direcție și Primăria Pitești. Anul trecut municipalitatea finalizase investiția în pista de atletism a stadionului Nicolae Dobrin, lucrarea costând peste 1,5 milioane lei. Pentru că se dorea organizarea acolo a Campionatului Balcanic de Atletism seniori și a Campionatului Național de Atletism (seniori și tineret), primarul Tudor Pendiuc avea nevoie ca toate actele să fie în regulă. Așa că i-a cerut directorului Achimescu să semneze un protocol de colaborare între DJST Argeș și Primăria Pitești, prin care terenul de 15.000 mp, pe care se făcuse pista, să fie “disponibilizat”. Deși Achimescu și Pendiuc avuseseră mai multe dispute, directorul DJST a considerat că un astfel de protocol este necesar și util pentru activitatea sportivă. Deși s-a întocmit abia în iunie 2014, după finalizarea pistei de atletism, protocolul de colaborare a fost semnat de cele două părți, obiectul său fiind organizarea campionatelor menționate. Achimescu i-a trimis însă pe 16 iunie 2014 o copie și ministrului Gabriela Szabo, spre aprobare. Răspunsul primit de la Szabo a fost unul halucinant, Achimescu fiind muștruluit că disponibilizarea terenului nu intră în atribuțiile sale, pentru aceasta fiind nevoie de mandat din partea ministrului. Din fericire, în ciuda opoziției Gabrielei Szabo, care lua foc imediat ce auzea de vreun teren al DJST Argeș, Balcaniada a fost desfășurată în bune condiții.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp