Copiii de gradiniță prezintă risc de transmitere a virusului la adulți? Află ce spun cercetătorii!

Un studio publicat recent, anunță că riscul de a transmite infecția cu noul coronavirus, la copiii de creșă sau grăpdiniță, este minim.  Acest lucru se arată într-un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Yale, efectuat pe mai bine de 57.000 de copii.

Studiul, despre care se crede că este cel mai mare de acest gen, susține că păstrarea creșelor și grădinițelor deschise nu contribuie la transmiterea infecției cu noul coronavirus, atâta timp cât copiii respectă regulile minime de igienă, precum spălarea mâinilor, există distanțare socială, iar personalul poartă măști de protecție.

Distribuie prietenilor

”Pentru părinți, această veste ar putea fi foarte bună, întrucât mulți dintre ei s-au arătat îngrijorați și nu știau dacă să-și trimită sau nu copiii la crește ori grădiniță”, a mărturisit dr. Walter Gilliam, psiholog la Yale și autorul studiului.

Însă unii cerecetători susțin că aceste lucruri nu sunt suficient de clare . ”Există un studiu recent care arată că în cazul copiilor de la 10 la 19 ani se transmite virusul la fel de eficient adulţilor, precum adulţii îl transmit adulţilor. Lucrurile care se întâmplă între 0 şi 10 ani nu sunt la fel de clare, aşa că trebuie să adunăm mai multe date, deoarece nu avem toate informaţiile pe care am dori să le avem despre infecţiile în cazul copiilor”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru alergii şi boli infecţioase din SUA.