prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Copiii se întorc la școală! Greva din Educație – suspendată!

Greva din Educație a fost suspendată, după ce sindicaliștii au ajuns la o înțelegere cu Guvernul, iar de mâine elevii se vor întoarce la școală. După mai bine de trei săptămâni de proteste, profesorii au acceptat să se întoarcă la catedră, iar examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională să fie susținute conformul programului.

Greva din Educație a încetat. Iată comunicatul oficial al sindicaliștilor:

“Greva se suspendă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! A MURIT ÎN AGONIE! AMBULANȚA A VENIT DUPĂ MAI BINE DE O ORĂ!

– principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;

–   acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

 În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs