prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Copil de patru ani mort după o intervenție stomatologică! Anestezistul și patronii clinicii în fața judecătorilor!

Un copil de doar patru ani a murit după o simplă intervenție stomatologică la cilinica Teddy Care din Pitești. Micuțul a fost adus de părinți la clinica privată, iar dat fiind faptul că era mic a fost anesteziat pentru ca procedura să fie făcută fără complicații. Medicul anestezist a folosit prolofol pentru a-l anestezia pe copil, iar la scurt timp copilul a intrat în stop cardiac.

La fața locului s-a deplasat imediat un echipaj medical care l-a resuscitat pe băiețel și l-a transportat la Spitalul de Pediatrie în stare gravă. Medicii au reușit să îl stabilizeze, dar din nefericire, după câteva ore s-a luat decizia ca micuțul să fie transferat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București din cauză că starea sa se agravase. Nu a durat mult și copilul a intrat în moarte cerebrală la mai puțin de 48 ore de la intervenția stomatologică și în cele din urmă a încetat din viață.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. BĂTAIE ÎNTRE ROCKERI ȘI MANELIȘTI ÎNTR-O PENSIUNE DE PE VALEA ARGEȘULUI! SCANDAL MONSTRU!

Totul s-a întâmplat în februarie 2020, iar din acel moment fatidic oamenii legii au adus la audieri persoanele implicate, au adunat dovezi, iar în cursul zilei de ieri au trimis dosarul în care medicul anestezist, administratorii clinicii stomatologice, dar și firma sunt acuzați de ucidere din culpă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

„În ziua de 29 decembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, dupa ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost  administrate substanțe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenții medicale stomatologice, în condițiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum și fără a deține instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare și resuscitare, conform normelor de specialitate.

La finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată față de un bărbat de 41 de ani, având calitatea de cadru medical, a doi bărbați, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societății comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum și a persoanei juridice – societatea comercială în cauză. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată față de cele trei persoane fizice și față de persoana juridică” transmite IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs