Cornel Ionică: „Continuăm să construim Piteștiul”

5

Cu peste șase secole în urmă, mai exact acum 631 de ani, a fost emis actul de naștere a ceea ce astăzi este Municipiul Pitești. La 20 mai 1388, într-un hrisov al domnitorului Mircea cel Bătrân este pomenit orașul nostru ca așezare, alături de alte câteva târguri.

Astăzi, la monumentul lui Mircea cel Bătrân, câteva sute de piteșteni, dar și oficialități, au participat la un moment de evocare, urmat de depuneri de coroane de flori.

Alături de conducerea Primăriei Pitești, au participat la eveniment vicepreședintele Senatului României, Șerban Valeca, Nicolae Hurduc, ministrul Cercetării și Inovării, președintele Consiliului Județean, Dan Manu, europarlamentarul Gabriela Zoană, deputata Simona Bucura Oprescu, subprefectul Adrian Bughiu.

Primarul Cornel Ionică a vorbit despre începuturile ca oraș ale Piteștiului, despre transformările radicale din ultimele zeci de ani, dar și despre dragostea pe care noi, ca piteșteni, trebuie să o arătăm pentru locul în care trăim.
„Continuăm să construim Piteștiul, să-l dezvoltăm, aceasta este principala datorie a noastră, a tuturor. La mulți ani, Pitești! La mulți ani, piteșteni!”