Cornel Ionică la dezbaterea Smart City: „Aceste noi concepte pot rezolva situații care sunt considerate fără rezolvare!”

90

Piteștiul este unul dintre cele trei orașe care implementează strategiile de Smart City. Edilul Cornel Ionică a declarat la deschiderea celei de-a doua dezbatere publică privind proiectele Smart City că administrația locală pune un accent major pe acestă strategie modernă pentru a găsi soluții la problemele existente.

„Suntem foarte interesați în tot ceea ce presupune acest concept, nou și modern de Smart City. Am făcut și vom face tot ce este posbil. Se vede acest lucru, Piteștiul fiind unul dintre cele trei orașe care implementează strategia de Smart City. Nevoile sunt foarte mari, tehnologiile evoluează cu rapiditate și cred că în perioadă următoare, acest capitol va fi de maxim interes.
Cred că din dezbaterea publică vor ieși multe observații, dar și soluții. Aceste noi concepte pot rezolva situații care sunt, în acest moment, considerate fără rezolvare. Simt că există un mare interes, nu doar din partea noastră, ci și din partea celor care s-au implicat” a spus edilul Cornel Ionică.

În această dimineață a avut loc al doilea workshop din cadrul acestui proiect, ce vizează prezentarea versiunii preliminare a Strategiei Smart City, în care, plecând de la viziunea și misiunea asumate pentru viitorul orașului Pitești, au fost discutate principiile și harta strategiei smart, precum și prioritizarea proiectelor, un punct important al agendei reprezentându-l prezentarea soluțiilor de către companiile interesate.