Cornel Penescu, victorie în instanţă!

DISTRIBUIȚI

Cornel Penescu are parte de o victorie în procesul în care este acuzat că a dat mită mituirea fostului director al ANAF Argeş pentru a fi favorizate firmele afaceristului piteştean. Magistraţii au respins cererea de rejudecare a dosarului întocmit de procurorii DNA în 2012 în care omul de afaceri piteştean împreună cu mai mulţi angajaţi de la finanţe şi de la PIC au fost cercetaţi pentru mai multe capete de acuzare.

Judecătorii au respins cererea Statului Român prin ANAF Argeş ca nefondată „împotriva soluţiei de clasare dispuse prin rechizitoriul nr.118/P/2009 din data de 17.08.2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, menţinută prin Ordonanţa nr.281/II-2/2017 din 12.10.2017 a Procurorului şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, intimaţi fiind Penescu Gheorghe Cornel, Penescu Ilie, Pieca Gheorghiţă, Weiss (fostă Bălăceanu) Lucia”.

Vă reamintim că procurorii DNA Piteşti l-au acuzat pe omul de afaceri că în perioada 23 mai 2006 – 21 octombrie 2008, în calitate de acționar majoritar al SC PIC S.A. și, prin intermediul acestei societăți, acționar majoritar al SC FOTBAL CLUB 2005 S.A. Pitești, a oferit și a remis inculpatului Grigore Gheorghe, atât direct cât și prin intermediul inculpatului Pieca Gheorghiță, administrator al SC PIC S.A., sume de bani și bunuri în cuantum total de 9.381 lei.

Banii și bunurile au fost date pentru ca inculpatul Grigore Gheorghe, în calitatea sa de director executiv adjunct în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Argeș să-și încalce atribuțiile de serviciu și să favorizeze societățile din grupul PIC controlate de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel. Ca urmare, în cursul lunii octombrie 2008, la cererea inculpatului Grigore Gheorghe, inculpații Ceaușescu Adrian, Bejenariu Constantin Darius și Enescu Florina, în calitate de inspectori în cadrul D.G.F.P. Argeș, au întocmit un raport de inspecție fiscală, cu mențiuni nereale, care a avut drept consecință favorizarea firmelor controlate de Penescu Gheorghe Cornel și prejudicierea bugetului de stat cu suma de 572.280 lei reprezentând TVA.

De asemenea, echipa de control care a întocmit raportul de inspecție a fost desemnată de inculpatul Grigore Gheorghe la cererea lui Penescu Gheorghe Cornel. Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în prezenta cauză cu suma de 572.208 lei.