Coronavirus. Doi rromi din Argeș aflați în autoizolare băgați în carantină forțat după ce s-au plimbat prin comună!

5285

Un cuplu de rromi care s-au întors de curând din Austria au fost băgați forțat în carantină după ce nu au respectat autoizolarea. Din primele informații, cei doi concubini au ieșit din casă ca să facă cumpărături în satul în care locuiesc din comuna Mihăești.

Aceștia au fost prinși de către oamenii legii, care i-au verificat și au descoperit că trebuiau să se afle în izolare la domiciliu. În urma deciziilor luate la nivel național, cei doi au ajuns de pe stradă direct într-un centru de carantină din județul Argeș.

Vă reamintim că nu este primul incident de acest fel în comunitățile de rromi din Argeș. Persoanele de etnie „au călcat pe bec” de mai multe ori, fie nerespectând deciziile de autoizolare, fie luându-se la bătaie cu angajații unei primării, fie făcând nunți în plină criză.

17 martie: Primul caz a fost cel în care șapte persoane din mai multe familii de rudari întoarse din Germania, Austria și Italia au creat o stare de panică în Albeștii de Argeș după ce nu au stat izolați. Edilul comunei, Gabriel Popa, a declarat că a încercat să vorbească cu persoanele respective, dar nu a reușit să îi convingă să se conformeze regulilor.

„Pe ăștia nu poți să îi ții decât cu armata! S-au întors de sâmbătă seara și nu vor să stea în casă. Îmi spun că nu au ce să mănânce și trebuie să iasă. Le-am spus că găsim soluții, dar nu vor să stea. A venit poliția, i-a legitimat, dar nu vor… așa sunt ei” a declarat Gabriel Popa, primarul comunei Albeștii de Argeș pentru Obiectiv de Argeș.

19 martie: În plină stare de urgență cauzată de pandemia de coronavirus și de numărul tot mai mare de infectări, o familie din Borlești, județul Argeș, a organizat o nuntă la care au participat 300 de persoane, printre care și câțiva invitați aflați în carantină, după ce s-au întors din străinătate.

Mai mult, unii dintre nuntași, care figurau în bazele de date ale autorităților ca fiind izolați sau în carantină s-au ales cu amenzi de până la 20.000 de lei sau chiar dosare penale pentru care riscă până la cinci ani de închisoare.

După cum era și normal și după cum spune tradiția, evident că nunta organizată în plină stare de urgență a fost transmisă Live pe Facebook de mai mulți invitați, printre care și un tânăr care, înainte cu câteva ore, a încercat să vândă un telefon pe un site de anunțuri.

Culmea este că în comentariile anunțului de vânzare a telefonului, tânărul îi recomandă unui potențial cumpărător că trebuie să se deplaseze la el acasă pentru că el este în carantină.

20 martie: Mai mulți rromi din satul Pojorâta, comuna Lerești au luat la înjurături și au amenințat angajații primăriei când s-au dus să verifice dacă aceștia stau în autoizolare. Primarul localității a fost nevoit să ceară ajutorul jandarmilor pentru a-i ține pe locuitori în frâu și pentru a-i obliga să nu iasă din casă după ce s-au întors din zonele roșii sau galbene.

Potrivit IPJ Argeș, oamneii legii au deschis mai multe dosare penale. „În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că,  persoane din satul Pojorâta au adresat expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență angajaților primăriei Lererești care efectuau controlul.

În cauză, au fost întocmite acte de cercetare penală,  care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here