Coronavirus în România: 1760 de îmbolnăviri și 40 de persoane decedate

53

În România, bilanțul îmbolnăvirilor a a ajuns la 1.760, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, duminică, la ora 13.00. Alte 308 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi, fiind cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi de la apariția COVID-19 în țara noastră.

De asemenea, bilanțul deceselor în România a ajuns duminică la 40. Este vorba despre o tânără de 27 de ani din Botoșani și despre un bărbat de 71 de ani.

Bărbatul de 71 de ani era din județul Suceava (contact cu o persoană care a revenit din Austria). În 25 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării a fost pozitiv. El a murit în 29 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistentă: tumora neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

Tânăra de 27 ani avea domiciliul în județul Botoșani . În 22 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași. Rezultatul testării din 23 martie a fost pozitiv. Tânăra a murit în 29 martie. Patologie preexistentă: diabet zaharat tip I decompensat.

În acest moment, la nivelul județului Argeș sunt 220 de persoane în carantină și 8934 în izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here