Cortegiul funerar a ajuns la Curtea de Argeș!

DISTRIBUIȚI

 Cortegiul funerar a ajuns în jurul orei 15:45 la Curtea de Argeș, mai târziu decât era prevăzut inițial. Oamenii aruncă cu flori și aplaudă cortegiul. Cortegiul funerar care transportă spre Curtea de Argeș trupul neînsuflețit al Reginei Ana a atras sute de români pe marginea drumului în localitățile prin care acesta a trecut, dar și oameni care au venit special pentru a asista la eveniment. Mașina cu sicriul în care se află Regina Ana a străbătut „drumul vechi” către Pitești, în aplauzele celor pe lângă care a trecut. Alții au ales să salute cortegiul funerar fluturând drapelul României. 

 Mulți au aruncat flori pe șosea, înaintea mașinii mortuare, iar unele porți ale caselor au fost îmbrăcate cu tricolorul special pentru acest eveniment, după cum au mărturisit unii.  

Oamenii s-au adunat pe marginea drumului chiar de la plecarea cortegiului funerar din București și au preferat să aștepte chiar și o oră, unii din curiozitate, alții însă, majoritatea trecuți de 70 de ani, din solidaritate cu Familia Regală, cu lacrimi în ochi sau „măcinați” de amintiri. Cei mai mulți au filmat sau fotografiat cu telefoanele mobile cortegiul funerar. Clopotele din localitatea Topoloveni au bătut pe toată durată trecerii cortegiului funerar. Foarte multe echipaje de poliție au fost dispuse pe traseul pe care se deplasează cortegiul. Peste o mie de persoane au participat sâmbătă, zi de doliu național, la slujbă oficiată pentru Regină Ana a României în Piață Palatului din Capitală.