COVID-19. O anumită categorie de pacienți, obligați să se trateze acasă?

14

După mai bine de opt luni, timp în care pacienții suspecți sau confirmați cu COVID-19 erau internați în spital, se pare că în momentul de față, am ajuns într-un moment de răscruce. Ministrul Sănătății face apel la populație și și îi roagă să nu mai sune la 112 şi să nu mai dea buzna în spitale imediat ce au simptome. Potrivit medicului Virgil Musta, trebuie luate măsuri pentru întărirea imunităţii.

Evident, nu „se îngrașă porcul în ajun” și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. E nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. „Anticoagulantul este recomandat la formele ușoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătățesc imunitatea organismului”, a declarat dr. Virgil Musta, citat de ziare.com.

Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen.

 

De asemenea, încercați să vă păstrați optimismul. „Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, dă asigurări medicul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here