prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Crește salariul minim! Află cu cât!

Salariul minim pe economie ar urma să crească începând cu anul viitor, astfel încât românii vor primi mai mulți bani. În prezent, un angajat cu venitul minim are pe cartea de muncă 3.000 lei și primește în mână 1.898 lei, diferența de 1.100 lei ducându-se pe taxe la stat. 

CITEȘTE ȘI: DOLIU IMENS LA CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ! A MURIT LA DOAR 43 ANI!

Din anul 2024, nivelul salariului minim pe economie ar trebui să crească la 3.800 de lei, în urma unor noi reglementări de la nivelul Uniunii Europene. UE vrea să stabilească un “salariu minim european”, care nu va avea însă aceeași valoare în toate țările.

Salariul minim european se va calcula în funcție de veniturile medii din fiecare țară. El va fi stabilit la 50% din salariul mediu național, estimat la 7.600 de lei în 2024. Astfel, salariul net (adică primit în mână de angajați) ar urma să crească la 2.250 de lei, faţă de 1.898 lei cât este în prezent, dar şi taxele se vor mări şi vor ajunge la 1.550 de lei.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs