Crimă și pedeapsă la Permise! Angajații …

DISTRIBUIȚI
permise ares

Angajații de la înmatriculări se confruntă cu un volum imens de muncă. După ce Guvernul a decis să elimine taxa de înmatriculare, mii de argeșeni au venit la serviciul de permise și înmatriculări. Astfel, funcționarii sunt nevoiți să rezolve  până la 6.700 de operațiuni pe zi.

Peste 6000 de operațiuni pe zi

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș se luptă în ultima perioadă cu o criză de personal după ce Guvernul Grindeanu a decis să elimine taxa de înmatriculare. Cei 34 de funcționari se luptă zilnic cu mii de cereri din partea argeșenilor, fie că sunt pentru mașini sau pentru permis. Astfel, într-o zi de joi, când programul este prelungit, angajații ajung să soluționeze și 6.772 de operațiuni. „Am încercat să limităm și prin programările online volumul de muncă ca să putem face și altceva, dar, lunea și joia avem cele mai multe cereri de rezolvat. În cele două zile ne trec pragul în medie 1.200 de oameni” a declarat reprezentanți din cadrul Serviciului.

Programarea se va face numai on-line

Pentru a mai degreva din activitatea angajaților, începând cu data de 13 februarie a fost implementată o aplicaţie on-line pe site-ul Instituţiei Prefectului, pentru programarea la ghişeu a celor care intenţionează să-şi înmatriculeze definitiv autovehiculele. Întrucât  aplicaţia a avut  succes,  încă de săptămâna trecută, a fost extinsă de la un ghișeu cum era iniţial, la două din cele trei câte există pe zona de înmatriculări definitive. Această aplicație permite înscrierea a 54 persoane / ghișeu / zi, practic 108 persoane se pot programa online zilnic pentru înmatricularea definitivă, timpul alocat pentru fiecare dosar fiind optimizat la 7 minute. Fiind extrem de solicitate, serviciile online ale acestei aplicații au fost extinse de săptămâna trecută şi pentru programarea în zona de preschimbări permise, astfel încât există pentru on-line deschis un ghişeu din cele trei existente. Vor fi deservite, astfel,  75 de persoane pe zi cu un timp mediu de operare de 5 minute.

Alex Vlad