prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Criminalul de pe Aleea Căminelor – mișcare strategică în instanță! Ce a cerut judecătorilor?

Tânărul de 16 ani care și-a înjunghiat tatăl și l-a lăsat să agonizeze aproape 24 de ore până și-a dat ultima suflare a făcut un denunț la DIICOT pentru a-și scurta pedeapsa. Criminalul a ales să își „toarne” dealerii de la care își procura drogurile, iar la ultima ședință de judecată în dosarul în care este acuzat de omor, acesta a cerut, prin avocat, judecătorilor să emită o citație către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT – ST Pitești prin care să se confirme faptul că a făcut denunțul. Aces pas, l-ar ajuta pe criminal să bțină o scădere a pedepsei cu până la o treime.

CITEȘTE ȘI: A SĂRIT DE LA ETAJUL 2! TENTATIVĂ DE SINUCIDERE ÎN PITEȘTI!

„Instanţa, având în vedere solicitarea formulată de inculpatul M.D., prin apărătorul său ales, de emitere a unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti în scopul verificării unui denunţ formulat de către inculpatul minor cu privire la infracţiunea de trafic de droguri, acordă cuvântul asupra acesteia” se arată în scriptul ședinței.

Confirmarea denunțului – doar o formalitate

Confirmarea denunțului criminalului de către procurorii DIICOT este, în acest moment, doar o formalitate. În luna aprilie a acestui an, mai mulți traficanți de droguri, printre care și minori, din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș și Câmpulung au fost reținuți de polițiștii BCCO și DIICOT într-un dosar în care sunt acuzați că au vândut stupefiante de mare risc în mai multe școli din județ.

Drogurile de mare risc, dar și așa numitele „legale” erau cumpărate de către membrii grupării de pe internet cu cryptomonede, iar ulterior erau vândute către elevii din liceele din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș și Mioveni cu sume cuprinse între 100 și 150 lei. Pentru probarea activității infracționale, procurorii și oamenii legii au descins la momentul respetiv în 19 locuințe ale celor 14 traficanți. Ulterior, o parte dintre traficanți au fost arestați preventiv, iar alții au fost puși sub control judiciar.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs