Cristian Diaconescu: „În aceste zile, hoția și prostia ne pot costa o generație”

37

România nu a primit niciun euro de la Uniunea Europeană. În urma finanțărilor de la Uniunea Europeană pentru redresarea economiei după pandemia de COVID-19, România nu a primit momentan niciun leu.

Cristian Diaconescu, fost ministru al Economiei, a declarat că trebuiesc făcute proiecte, astfel încât Parlamentul European să le aprobe, iar de abia după se vor vira fondurile nerambursabile.

„Din păcate, sunt probleme de ani și ani care nu și-au găsit rezolvarea nici azi. În aceste zile, hoția și prostia ne pot costa o generație.

Deocamdată, România nu are pe card niciun euro. am văzut declarații fascinante cum vor fi împărțiți banii. Aceste două categorii de pachete financiare nu au fost aprobate de Parlamentul European.

Banii de la UE, nu pot intra în pensii și salarii. O primă eveluare despre folosirea fondurilor, 70% trebuiesc folosiți în perioada 2021-2022. Adică în trei luni trebuie să ai proiectele. Proiectele trebuiau făcute de ieri, dar și promovate. Evaluarea se va face în 2023, iar dacă se constată că s-a furat, finanțarea este oprită” a declarat Cristian Diaconescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here