Cristian Gentea: Cartierul EXERCIȚIU. Nevoile dumneavoastră sunt ghidul meu de primar!

Cartierul EXERCIȚIU. Nevoile dumneavoastră sunt ghidul meu de primar!

După cum anunțam mai devreme, mi-am petrecut prima parte a zilei, alături de colegi, discutând cu cetățenii din zona Exercițiu, descoperind reacțiile extrem de pozitive și încurajatoare ale acestora cu privire la decizia mea de a candida pentru funcția de primar și aflând care sunt așteptările domniilor lor de la administrația locală.

✅ Încep prin a spune că unele sunt globale și țin de calitatea nivelului de viață: un Pitești mult mai verde, un Pitești atractiv din punct de vedere urbanistic, arhitectural, structural, un Pitești mai viu prin evenimente și oportunități. Altele, însă, sunt punctuale, dar au maximă importanță pentru oameni: reparații urgente în cartiere, locuri de parcare, curățenie, izvoare funcționale, utilități pe măsura banilor investiți în societățile care le furnizează, geamuri fără plase de țânțari…

⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬

În discuțiile cu cetățenii din cartierul Exercițiu și din împrejurimi, am consemnat o serie de problematici care se repetă în semnalele populației și asupra cărora ne vom apleca, multe dintre ele fiind rezolvabile fără să fie nevoie să așteptăm alegerile, funcția și parafa de primar. Iată ce am sintetizat:

️ În extrem de multe zone din cartier – atât pe fondul superficialității unor locatari sau vizitatori, cât și pe fondul unor disfuncționalități din partea serviciilor locale responsabile – există gunoaie pe spațiul public la un nivel la care niciodată nu vreau să mai văd în Pitești!

Am sesizat si am solicitat deja structurilor publice aferente acestui serviciu edilitar să intervină rapid și constant (adică la câteva zile!) pentru reglementarea situației. Fac, în egală măsură, un apel la toți piteștenii să trateze orașul nostru ca pe ceea ce și este, adică acasă! Nu poate niciun serviciu public să acopere permanent ceea ce noi înșine nu putem controla, prin educație și grijă!

️ Locurile insuficiente destinate automobilelor generează parcări neregulamentare și stări tensionate între vecini.

Distribuie prietenilor

Infrastructura celor mai multe cartiere, construite în “boom-ul imobiliar” comunist din anii 60-70 (când în 4 ani s-au ridicat peste 10.000 de apartamente prin demolarea forțată a mii de case sau prin ștergerea de pe fața pământului a vechilor mahalale) nu este extrem de compatibilă cu parcul auto urban al anului 2020. Este adevărat că nu poți dărâma blocuri pentru a face alte locuri de parcare și că străzile au fost lărgite aproape de maximul posibil, dar ne propunem să găsim rapid, în modelele utilizate de administrațiile din afară, soluții moderne de a genera, în fiecare cartier, locuri suplimentare de parcare. De asemenea, reglementarea cu fermitate și transparență, a spațiilor deja existente trebuie și va rămâne o prioritate a administrației.

️ Deteriorarea, în anumite zone, a aleilor pietonale, unde fie s-au desprins elemente de infrastuctură (pavaj, borduri), fie nu există corelare corectă a nivelului cu gurile de canal.

Utilizarea acestor zone (nu multe, dar suficiente!) devine o provocare nefericită pentru cetățeni și, în mod sigur, o pagubă în pantofarele doamnelor. În funcție de fiecare zonă asupra cărora am fost sesizați astăzi, ne vom edifica începând de mâine dimineață cu privire la serviciul sau societatea responsabilă de remedierea rapidă și, preferabil, pentru totdeauna sau pe termen foarte lung a acestor anormalități.

️ Decorul și mobilierul urban, starea spațiilor verzi și modul de întreținere a acestora

Frumusețea fiecărei locații, plăcerea unor plimbări pietonale sau a unor ieșiri de seară sunt direct influențate de proporțiile și calitatea spațiilor verzi înconjurătoare și calitatea mobilierului urban. Redesenarea radicală a acestor zone și dezvoltarea unora noi este o prioritate în programul meu și toți consilierii responsabili de această componentă lucrează intens la fiecare tip de proiect.

⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬

Acestea sunt doar o parte din problemele pe care, astăzi, piteștenii din cartierul Exercițiu mi le-au sesizat.

✅ Rog pe toți cei care se confruntă cu alte tipuri de probleme, să ne scrie cu încredere, mie și echipei de consilieri, fie folosind mesageria privată, fie prin comentarii. Împreună, axați pe muncă și cu rușine față de cuvântul dat în fața oamenilor, le vom rezolva, una câte una, pe toate!