Criza COVID i-a scos în stradă pe angajații de la Ambulanță Argeș. Află de ce!

1138

Un protest spontan a avut loc în această dimineață la Ambulanța Argeș. Angajații au decis să protesteze în fața instituției, motivul principal fiind neprimirea stimulentul de risc și a sporului maxim pentru recunoașterea meritului participării în pandemie. Oamenii susțin faptul că directorul instituției Luminița Paul trebuie să le acorde aceste stimulente, deoarece ei au muncit până la epuizare. ”Am muncit 16 ore pe zi, suntem foarte obosiți și epuizați, nu am beneficiat nici de concediu de odihnă din cauza deficitului de personal. Am muncit continuu din luna martie, iar acum nu ni se acordă stimulentele. Noi ne cerem drepturile noastre pe care le merităm și pentru care am muncit până la epuizare. Am transpotrat pacienți COVID, am recoltat probe de la ei”, a declarat un ambulanțier, angajat al SJA Argeș.

Doina Fănică: ”Nu le-a dat  oamenilor stimulentul de risc de 2.500 de lei, și nici de sporul de pandemie maxim”

Doina Fănică –liderul Sindicatului Sanitas Argeş,  declară că nemulțumirea angajaților SAJ Argeș este justificată și că oamenii nu și-au primit sporurile meritate pentru pericol pericolul la care s-au expus: ”Calculele pentru sporurile pe care trebuiau să le primească angajații SJA Argeș au fost făcute de directorul instituției și cerute de la Minister. Pe 8 iulie, i-am transmis o solicitare doamnei manager să ne convoce pentru stabilirea sporului. Nu a făcut-o. A luat decizia unilaterală, fără să consulte sindicatul. Pe lângă faptul că nu le-a dat dat oamenilor stimulentul de risc în perioada 16 martie – 7 aprilie de 2.500 de lei, aceștia nu beneficiază nici de sporul de pandemie maxim, adică de 85%, primind doar 55%”, a declarant Doina Fănică, lider de Sindicat-Sindicatul Sanitas Argeș, cea care a fost alături de angajați.

În acest moment, alături de liderul Sindicatului Sanitas Argeș s-a alăturat și prefectul, încercând să ajungă la o înțelegere, iar angajații să își primească sporurile. Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here