Cum faci portocale uscate pentru impodobit bradul

DISTRIBUIȚI

Feliile de portocale uscate sunt ideale ca decoratiuni pentru Craciun. Cum le faci? Simplu! Cumpara cateva portocale mari, cu o coaja groasa, un grepfrut, lamai, lime si cateva mandarine. Cu un cutit bine ascutit, taie toate fructele in felii de jumatate de centimetru grosime. Taie capetete fructelor si arunca-le. Pune feliile de fructe pe hartie absorbanta si pe o parte, si pe alta. Scoate cu o furculita samburii.
Incinge foarte bine cuptorul. Aseaza feliile de citrice in tavi care merg la cuptor. Nu-i nevoie nici sa ungi tava nici sa pui hartie de copt. Coace-le, cu usa cuptorului putin deschisa, la foc moale. Dupa 30 de minute scoate tava, intoarce fructele si da-le, din nou, in cuptor.
Citeste si: Dieta cu portocale
Procesul se repeta de doua-trei ori, pana ce fructele sunt bine uscate. Toata casa o sa miroase ca o livada de portocali in floare!
Cand sunt gata, lasa-le intinse pe hartie curata, la temperatura camerei, inca doua zile, vreme in care trebuie sa le intorci mereu. Feliile care sunt inca umede sau moi mai pot trece, o tura prin cuptor, la foc mic.
Citeste si: Ornamente pentru brad lucrate manual
Dupa ce tot acest proces tehnologic s-a incheiat, vei avea cateva zeci de felii de portocale uscate si alte citrice aromate, numai bune de agatat in bradul de Craciun sau de folosit pentru tot felul de alte decoratiuni.
Feliile de portocale uscate, dar si cele de lamai, grepfrut si mandarine se agata foarte usor, pe ramurile bradului, cu agrafe pentru hartie sau cu ata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here