Cum le potriveşte Doamne-Doamne pe toate! Gica Dobrin pusă în posesie acolo unde avea nevoie nepotul Max de la Zahana

DISTRIBUIȚI

Modul în care Marius Gheorghe, alias Max, a ridicat exact în buza barajului Prundu o construcţie, respective restaurantul Zahana a fost comentat ani de zile, punându-se problema legalităţii aprobărilor eliberate de conducerea de acum mulţi ani a Direcţiei Apelor Argeş Vedea. Cum ceea ce o data construit e greu de demolat, iată că au trecut ani şi, cu toate comentariile, construcţia mai mult sau mai puţin legală a rămas în picioare.De scurt timp, Max de la Zahana s-a apucat de o nouă construcţie: tot pe malul barajului Prundu, tot în zonă protejată teoretic de lege. O data ce a început săpăturile pe malul lacului au apărut şi discuţiile şi acuzele de încălcare a legii.
Împroprietărire întâmplătoare, dar de noroc aducătoare
Prin 2006, celebra Gica Dobrin, soţia şi mai celebrului Dobrin, a cerut Primăriei Piteşti, în baza Legii 10, dreptul de restituire a unei proprietăţi. Cum pe Viilor unde avusese dumneaei terenul nu era nimic disponibil, Primăria Piteşti reuşeşte performanţa de a o împroprietări pe femeie exact pe buza Lacului Prundu cu circa 470mp. De ce acolo? Pentru că acolo se pare că ar fi primit un teren oferit la schimb de DAAV pentru cel pe care s-a amenajat plaja din Prundu.Schimbul s-a făcut prin 2004 şi a fost parafat de o hotărâre de Guvern.  Aşa că, iat-o pe Gica Dobrin proprietară pe un teren aflat chiar lângă cel pe care se află Zahanaua lui Max. Întâmplător găsită locaţia, zicem noi. La fel de întâmplător poate fi considerat şi faptul că Max este nepotul lui Dobrin şi că, acelaşi Max, ar fi concesionat terenul de la mătuşa şi s-a apucat de o nouă construcţie, mai mare, mai frumoasă şi mai aducătoare de profit decât vechea Zahana.  Pe scurt: Primăria Piteşti o împroprietăreşte pe Gica Dobrin exact unde are nevoie nepotul său.
Proprietate publică sau privată….cine mai ştie?
Cu siguranţă că Marius Gheorghe are ceva aprobări, (unele chiar de la Administraţia Naţională Apele Române), altfel nu s-ar fi apucat de costisitoarea investiţie. Sunt, însă, multe întrebări care apar, iar una dintre ele este referitoare la legalitatea de a construi în buza barajuluil statului, dacă aceea este sau nu o zonă inundabilă, dacă lucrările ce urmează să fie efectuate sunt de natură să nu afecteze siguranţa barajului. Şi mai e o întrebare la care aşteptăm răspuns de la Primăria Piteşti: terenul pe care s-a făcut împroprietărirea îl ştiam în patrimonial public al Piteştiului, nu în cel privat al oraşului. Cum s-a făcut, atunci, punerea în posesie?