prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cum să amenajez un dormitor mic? Recomandări practice

Multe persoane se confruntă în fiecare zi cu problema amenajării încăperilor. Interioarele mici, fără lumină suficientă, necesită o atenție deosebită. Totul pentru a putea să ne simțim bine și confortabil în acestea.

Multe persoane se confruntă în fiecare zi cu problema amenajării încăperilor. Interioarele mici, fără lumină suficientă, necesită o atenție deosebită. Totul pentru a putea să ne simțim bine și confortabil în acestea.
Dormitorul – pentru că de el este vorba astăzi, este încăperea, unde ne odihnim după o zi grea, unde ne relaxăm și unde ne desprindem de realitate. Este o zonă de intimitate, în care doar câțiva au acces. Cum ar trebui să îl amenajăm? Mai ales când suntem posesorii unui dormitor mic?

Mizează pe culori deschise

Alb, gri sau bej – acestea sunt cele mai populare culori în prezent, folosite în interioarele din dormitoare. Culorile deschise pot fi folosite nu doar pentru pereți sau pardoseli, ci și atunci când alegem mobila, accesoriile sau textilele. De ce?
Tocmai culorile deschise măresc optic spațiul, transformându-l într-unul mai transparent, steril și confortabil. Va favoriza odihna, permițând relaxarea corespunzătoare.
Merită de asemenea să alegem suprafețe lucioase ale mobilei de dormitor și accesoriilor, care vor face încăperea să devină mai elegantă, chic și modernă.

Mobilă pentru un dormitor mic

Știai, că un dormitor mic poate fi și funcțional? E suficient să îl administrezi bine și să alegi mobila de dormitor corespunzătoare. Ce fel de mobilă?
Poți amplasa aici un pat de dormitor confortabil, noptiere, precum și un dulap încăpător sau o comodă. Acestea sunt mobile necesare în orice dormitor, care permit relaxarea și organizarea corespunzătoare a lucrurilor.

mobila dormitor porta i 750x430 1

Pat dormitor

Alegerea mărimii lui depinde de mărimea încăperii. În dormitoarele mici, se pretează modelele cu lățime între 140 și 160 cm, permițând un somn confortabil pentru cel puțin două persoane.
Pe piață sunt disponibile numeroase modele de paturi. Începând de la paturile din lemn, până la cele tapițate sau la paturile matrimoniale. Unde e diferența? În structură!
Cel mai confortabil model este patul matrimonial, care are în set saltelele deja adaptate: salteaua principală și salteaua de suprafață. Adeseori tocmai aceste modele sunt dotate cu recipiente sau sertare la îndemână, datorită cărora vei câștiga un spațiu suplimentar de depozitare. Este o caracteristică deosebit de importantă, care se pretează în dormitoarele mici.
Paturile matrimoniale sunt de asemenea mai înalte decât paturile standard, astfel vor fi mai ușor de folosit. Acest tip de mobilă este cel mai des întâlnită în camerele de hotel, asigurând cea mai bună calitate a somnului.

pat matrimonial hannah 750x430 1

Spațiu de depozitare într-un dormitor mic

Dintr-un spațiu administrat perfect nu ar trebui să lipsească mobila pentru depozitarea hainelor, accesoriilor sau a altor lucruri de uz zilnic. Într-un dormitor mic această chestiune este una deosebit de problematică, care ne alungă adeseori somnul de pe pleoape.
Cele mai frecvent alese mobile, care ajută la depozitare, sunt toate tipurile de dulapuri: de colț sau cu uși glisante și comodele de mici dimensiuni.

dulap luke lu04 750x430 1

Ce mobilă se pretează cel mai bine în dormitor? Dulapurile de colț sunt mobile încăpătoare și practice. Adeseori sunt folosite în încăperi, administrând un colț nefolosit al încăperii. Însă cea mai populară propunere sunt dulapurile cu uși glisante. Sunt disponibile în numeroase modele, culori și dimensiuni, permițând amenajarea mai ușoară a unui dormitor mic. Economisesc spațiul necesar pentru deschiderea lui, de aceea se pretează chiar și în încăperile înguste. În interiorul acestora vei găsi, pe lângă polițe adânci, de asemenea tije pentru umerașe sau sertare. Este o propunere excelentă!
Comoda din dormitor este o soluție la fel de populară. Permite depozitarea accesoriilor mici sau a hainelor în plus. Blatul său spațios permite expunerea elementelor decorative, a fotografiilor, precum și amplasarea televizorului pe aceasta.

Amenajarea unui dormitor mic nu înseamnă doar mobilă. Sunt importante și accesoriile și corpurile de iluminat, care aduc atmosfera potrivită interiorului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs