prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cum să obții o sentință mai blândă? Exemplul șefului șpăgar din IPJ Argeș!

Comisarul Ciprian Marangoci încearcă să își reducă pedeapsa cu o treime și a apelat la un tertip care ar duce la un proces rapid și, probabil, o sentință cu suspendare. Șeful Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Argeș a încheiat cu procurorii DIICOT un un acord de recunoaștere a vinovăției, acrd care îi va scădea sentința cu o treime. Mai exact, acesta riscă o condamnare cuprinsă între doi ani și șase ani și opt luni, față de trei ani și zece ani, în cazul în care ar fi optat ca procesul să se deruleze fără recunoașterea faptelor.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: COPILĂ DISPĂRUTĂ FĂRĂ URMĂ! SUNAȚI URGENT LA 112 DACĂ O VEDEȚI!

Astfel, astăzi judecătorii Tribunalului Argeș vor asculta, atât argumentele lui Ciprian Marangoci, cât și pe cele ale procurorilor și vor lua o decizie dacă vor accepta acordul semnat de omul legii. În cauzl în care judecătorii nu vor fi de acord, dosarul se va întoarce la judiciariști, iar după finalizarea cercetărilor polițistul va fi trimis în judecată.

Vă reamintim faptul că Ciprian Marangoci, șef al Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Argeș a fost reținut de procurorii DIICOT după ce a cerut bani și alte produse de la familiile persoanelor aflate în arest preventiv. Din primele informații, se pare că omul legii făcuse un obicei din a cere favoruri pentru a lăsa persoanele din familiile reținuților să îi viziteze fără acordul procurorilor sau pentru ca deținuții să primească pachete mai mari decât prevede legea.

„S-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă,  a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a  primi în incinta unității de detenție  pachete cu o greutate mai mare decât limita legală. Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri  de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală. Acțiunile inculpatului au avut drept scop  favorizarea persoanelor aflate în detenție  cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT” precizează procurorii.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs