prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cum să valorifici colțurile sau alte spații din casa ta cu colțare și polițe moderne

Dacă ești în plin proces de redecorare și dorești să-ți transformi locuința într-un spațiu elegant și funcțional, este bine să acorzi o atenție deosebită colțurilor și spațiilor largi. Aceste zone pot deveni adevărate puncte focale în decorul casei tale, ce vor contribui la crearea unei atmosfere pline de confort și stil, dacă le pui în valoare. În acest sens am verificat tendințele actuale în design interior și venim cu câteva recomandări excelente pentru organizarea colțurilor într-un mod eficient.

Acordă atenție detaliilor – alege mobilier echilibrat care crează unitate vizuală

Unu – alege colțare potrivit

Poți miza pe colțare pentru a completa astfel de zone, corpurile au estetică modernă și funcționalitate ridicată, fiind excelente pentru momentele când ai invitați la masă, oaspeți peste noapte sau pur și simplu ai nevoie momente de relaxare cu tine însuți. Când selectezi un colțar, este important să nu faci achiziții la întâmplare, ci cumpatat. Sfat – ține cont de: aspect, materiale, funcționalitate.

Analizează cu atenție colecțiile de colțare din magazinele online de mobilă și accesorii pentru casă sau din cele fizice și optează pentru unul cu design care să se potrivească stilului încăperii. Asigură-te că este confortabil și că se pliază nevoilor familiei.

Un tip care merită atenția, dacă îți dorești flexibilitate în amenajarea decorului, este colțarul modular reversibil. Ai posibilitatea de a-l extinde sau adapta în funcție de nevoi. Poți opta chiar un model cu ladă pentru depozitare integrată, așa vei păstra ordinea în încăpere.

Doi – creează armonie cromatică

Cu siguranță, îți dorești să obții un decor echilibrat, plăcut ochiului.  În acest sens alege un colțar în culori care să completeze decorul. Orientează-te către o paletă de nuanțe neutre care să se îmbine armonios cu restul mobilierului și pereții încăperii. Poți adăuga perne decorative sau pături colorate pentru a evidenția aspectul estetic al colțarului.

Trei – echilibru și proporții

Asigură-te că dimensiunile colțarului sunt proporționate cu spațiul pe care vrei să-l valorifici în cameră. Evită aglomerarea cu piese prea voluminoase. Recomandare – poziționează corpul într-un mod care se facilitează fluxul de circulație și se păstrează echilibru vizual plăcut.

Patru – alege polițe moderne pentru depozitare

Cum am punctat nu este bine să aglomerezi camera cu un corp masiv. Spațiul câştigat prin selectarea echilibrată a colțarului poate fi ușor transformat în zonă pentru expunerea și depozitarea unor obiecte. Iar polițele suspendate și cele tip etajere sunt ideale pentru a completa decorul dintr-un living sau open space.

Optează pentru modele tip etajeră cu design minimalist ce îmbină în mod plăcut metalul cu MDF-ul laminat sau pentru orice alt  tip care să se potrivească stilului general al încăperii. De asemenea, poți utiliza polițe suspendate pentru a valorifica pe verticală spațiul disponibil, așa  vei adăuga și un element decorativ suplimentar.

Cum observi, organizarea colțurilor și a spațiilor largi din locuință necesită puțină atenție la detalii și o abordare creativă. Alege mobilierul potrivit, creează armonie cromatică și nu uita să integrezi soluții moderne de depozitare pentru a păstra ordinea și funcționalitatea în fiecare colț al casei tale.

Sursa de imagine: vania_zhukevych – stock.adobe.com

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs