prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cum se face avere în spital! Un medic a recunoscut tot!

Un medic a fost condmnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii în dosarul în care este acuzat că de luare de mită și abuz în serviciu.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2019-2022, inculpata NLM, în calitate de medic şef serviciu în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a prelucrat un număr de 3.199 lame de frontiuri citologice, teste Babeş Papanicolau, preluate de la medicii ginecologi, care au prelevat probele de la paciente, fără ca aceste teste să fi fost solicitate prin policlinica spitalului, fără a exista bilete de trimitere sau dovada calităţii de asigurat şi fără ca aceste servicii medicale să fi fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Testele au fost efectuate cu încălcarea legislaţiei primare, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 126.960 de lei în dauna Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, se arată, vineri, într-un comunicat de presă al Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit sursei citate, s-a reţinut în sarcina inculpatei şi faptul că, în schimbul acestor servicii, a primit aproximativ 46.000 de lei.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei presupune trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere pe durata unui termen de trei ani. Inculpata a achitat integral prejudiciul cauzat Spitalului Judeţean şi a pus la dispoziţia procurorilor, într-un cont bancar, suma primită ca mită.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.