Cum vom parca in Pitești! Tacticile din spatele unei hotărâri contestate în direct!

DISTRIBUIȚI

Liderul de grup al consilierilor locali PSD, Cristian Gentea a dat dovadă de capacitatea a-i aduce la unison pe majoritatea aleșilor locali. S-a întâmplat în ședința de ieri, la votul unuia dintre cele mai fierbinți proiecte de pe ordinea de zi a ședinței CL Pitești.

Este vorba de modificarea regulamentului pentru parcările închiriate, proiect dorit de majoritatea piteștenilor și puternic atacată de câțiva dintre locatarii din blocurile de la Fortuna (întâmplător majoritatea pensionari).

Așteptându-se la o puternică opoziție din partea locuitorilor din această zonă ultracentrală, Cristian Gentea a adoptat o strategie care s-a dovedit a fi foarte bună. Social democratul a împărțit bilețele consilierilor locali prin care le-a explicat, probabil, necesitatea schimbării regulamentului în favoarea majorității și în detrimental minorității gălăgioase din sală. Ca și Gentea, primarul Cornel Ionică a fost la fel de discret și determinat în susținerea acestui proiect.

Noul regulament intră în vigoare de la 1 aprilie

Vă reamintim că locurile de parcare cu plată vor putea fi folosite de persoanele care le-au inchiriat după un anumit program. Din cauza lipsei de locuri disponibile pentru tot parcul auto din Piteşti, municipalitatea a modificat regulamentul, astfel încât în orele în care majoritatea piteştenilor sunt plecaţi la serviciu, respectivele locuri de parcare vor putea fi folosite de oricine.

Consilierii locali au votat ca în intervalul orar 09.00 – 16.00 locurile de parcare închiriate să fie folosite de toți șoferii. Mai mult, între orele 16.00 – 09.00 și în weekend, acestea să fie folosite doar de locatarii care au încheiat contract de închiriere cu SPEP. Cu această ocazie, taxa anuală a goat diminuată de la 140 lei/an la 120 lei/an pentru persoanele fizice. La persoanele juridice sunt aceleași sume, la care se adaugă TVA.

Noul regulament se va aplica din aprilie, iar cei care vor bloca locul de parcare cu dispozitivul bine cunoscut piteștenilor, vor fi pasibili de amendă între orele menționate.