Cupa Hagi Danone, la Pitești. Campionii vor avea șansa să dea mâna cu Zinedine Zidane

DISTRIBUIȚI
cupa_hagi, danone, paris, zidane

Cupa Hagi Danone, cea mai importanta competitie de fotbal din Romania pentru copiii de 10- 12 ani, da startul celei de-a saptea editii sambata, 26 martie, pe terenurile Scolii de Fotbal “Nicolae Dobrin” din Pitesti. Cele mai bune echipe scolare din zona vor juca pentru calificarea la Turneul Final, iar marea campioana va reprezenta Romania in toamna la Danone Nations Cup, unde pustii vor avea sansa sa-l cunoasca pe Zinedine Zidane, ambasadorul competitiei. Sub sloganul “Crede in visul tau!”, Danone si Fundatia “Gheorghe Hagi”, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, ii invata pe tinerii fotbalisti bazele unei cariere de succes: un stil de viata sanatos, spirit fair-play si profesionalism. 

Programul primei etape zonale | Scoala de Fotbal “Nicolae Dobrin”, Pitesti: 

Ora 10:00  meciuri preliminare 

Ora 11:00  sferturi de finala 

Ora 12:00  semifinale 

Ora 13:30  finala mica 

Ora 14:00  finala mare 

Patru zonale

La finala mare de la ora 14:00, vor asista si foste glori ale fotbalului pitestean, care vor inmana castigatorilor trofeul si diplomele de campioni ai fazei zonale. In prima faza, competitia care i-a lansat, printre altii, pe Gabi Torje si Ianis Hagi, va avea 4 etape zonale, la care vor participa echipele celor mai bune scoli din acele regiuni, dupa cum urmeaza: 

1. Etapa Zonala Pitesti | Scoala de Fotbal “Nicolae Dobrin” (26 martie) 

2. Etapa Zonala Timisoara | Liceul cu Program Sportiv “Banatul” (2-3 aprilie) 

3. Etapa Zonala Suceava | Stadionul “Areni” (16-17 aprilie) 

4. Etapa Zonala Bucuresti | Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade” (13-15 mai) 

 Turneul final, la Constanța

Turneul Final al Cupei Hagi Danone se va tine la Academia Hagi din Constanta, intre 25 si 29 mai. 6 scoli si 6 cluburi vor juca pentru titlul de campioana a Romaniei. Pe langa cele 4 castigatoare ale fazelor zonale, doua alte scoli se vor mai alatura in turneul care poate trimite 12 tineri fotbalisti la intalnirea cu marele Zidane – in urma rezultatelor obtinute in anii anteriori, Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca si Scoala Gimnaziala “Liviu Rebreanu” din Targu- Mures au castigat biletele pentru marea finala nationala de la finalul lui mai. 

Cele 6 cluburi de fotbal care viseaza sa ajunga la Paris cu pustii lor de viitor sunt CS Dinamyk Craiova, ACS Kinder Sangeorgiu de Mures, Luceafarul Drobeta Turnu-Severin, CS Kinder Targoviste si ACS Viitorul Cluj, impreuna cu gazda competitiei, echipa Academiei Hagi. Castigatoarea turneului final va fi desemnata campioana nationala, iar cei 12 copii campioni vor imbraca tricourile Romaniei la Danone Nations Cup in toamna, cand vor juca la Paris pentru titlul suprem alaturi de alte 31 de mici nationale din toata lumea. In 2015, echipa Academiei Hagi a jucat pentru Romania la Cupa Natiunilor Danone din Marrakech, Maroc.