Curtea de Apel Pitești a respins contestația primarului. Cornel Ionică: „Votul meu nu a fost determinant”

DISTRIBUIȚI
Cornel Ionica taie si spanzura

După ce au apărut zeci de nereguli la Centrul Cultural Pitești, acum, instituția a trecut la un nou nivel. Primarul Cornel Ionică a primit o lovitură de la Agenția Națională de Integritate din cauza unui contract înaintat de Centrul Cultural Pitești pentru aprobare, cu toate că instituția putea semna o prelungire și fără acordul Consiliului Local. Mai exact, edilul este acuzat că a votat pentru prelungirea contractului de închiriere a spațiului unde a funcționat televiziunea Alpha TV și pentru spațiile publicitare închiriate de către ginerele său.

Excesul de zel al Centrului Cultural, motivul incompatibilității lui Ionică

Excesul de zel al juriștilor de la Centrul Cultural Pitești l-au băgat pe primarul Cornel Ionică direct în atenția Agenției Naționale de Integritate. Cu toate că aceștia ba vin, ba nu vin pentru a cere acordul unor încheieri sau prelungiri de contracte, în momentul respectiv au decis să nu își asume răspunderea. Mai exact, edilul Ionică are în momentul de față probleme doar pentru simplul fapt că a ridicat mâna si a votat la fel ca și colegii săi din Consiliul Local. „Eu plătesc prostia, neștiința. Este vorba de proceduri, nu e vorba de prejudicii. Mai exact, este vorba de prelungirea contractelor Alpha TV încheiate în 1992, de către o instituție care a încheiat contractul, Centrul Cultural. Din exces de zel au venit în Consiliul Local, care putea să își decline competența. Nu mi-a spus nimeni să nu votez, eu nu sunt jurist. Votul meu nu a fost determinant, dar pentru faptul că am votat, legea spune altceva. Centrul Cultural nu trebuia să vină aici pentru că angajează, ține legislația, e treaba lui. Cu unele contracte vin, cu unele nu vin, dar răspund în fața legii. Nu au ce căuta aici. Eu am ridicat mâna și atât” a spus Cornel Ionică.

Curtea de Apel a respins contestația

Curtea de Apel Piteşti a dat o rezoluţie nefavorabilă în cazul procesului intentat de către primarul Piteştiului, Cornel Ionică, Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care îl declarase în conflict de interese pe edil încă din perioada când acesta era viceprimar. Practic, Curtea de Apel a respins contestaţia lui Ionică la decizia ANI prin care fusese declarat în conflict de interese deoarece a votat pentru un proiect care viza o rudă a sa. Primarul are drept de recurs în 15 zile, iar până la încheierea acestei perioade va lua o decizie cum va ataca verdictul magistraților.

Cornel Ionică: „Am fost reclamat de Ion Popescu cu adresa Victoriei, nr. 24”

Edilul Cornel Ionică nu este la prima confruntare cu Agenția Națională de Integritate. Primarul a avut încă din 2009 o sesizare primită de la o persoană care s-a semnat cu pseudonim prin care îl acuza pe edil că averea pe care o are este obținută ilegal. „Am avut trei sesizări pe o reclamație de la o persoană neidentificabilă, care nu a putut fi audiată la DNA și ANI. Cererea era formulată cu numele Popescu Ion și a dat adresa Str. Victoriei, nr. 24, care este adresa Primăriei. Am fost cercetat din 2011, iar DNA a clasat pe toate cele trei aspecte: declarația de avere, incompatibilitate și conflict de interes, iar ca ANI a cercetat-o la fel. M-au cercetat până în 2015 când am câștigat efectiv și irevocabil pe declarațiile de avere și pe tot ce presupune. Pe conflictul de interese, au spus că nu e nicio problemă. Din senin, deși am avut sesizare la Parchet, au dat NUP. După toate aspectele în luna aprilie am fost declarat incompatibil pe conflict de interes.