Daniel Dragomir, lovitură DECISIVĂ: Fostul colonel SRI vrea SANCŢIUNI de la UE pe implicarea serviciilor în justiţie

10

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi-a exprimat, miercuri, la o dezbatere la Bruxelles, îngrijorarea asupra independenţei sistemului judiciar din România, menţionând implicarea serviciilor în justiţie şi precizând că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul măsuri punitive, dacă lucrurile nu se rezolvă.

“Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri punitive (dacă problemele nu se rezolvă -n.r.), dar în special, ar trebui să fie atenţi să nu fie minţiţi de către autorităţile din România. Într-o Europă bazată pe valori precum libertatea, este imposibil să avem o Uniune atât timp cât românii nu sunt de fapt liberi”, a declarat Daniel Dragomir, potrivit MEDIAFAX.

Fostul ofiţer SRI a avertizat, la conferinţa de presă ce a avut loc la Clubul de presă din Bruxelles având ca temă situaţia actuală a justiţiei din România, asupra implicării serviciilor de informaţii, implicare ce are drept scop, potrivit fostului ofiţer SRI, eliminarea celor care se opun sistemului, incluzând aici media, personalităţile publice, dar şi cetăţenii de rând.

O altă problemă semnalată de Daniel Dragomir la Bruxelles a fost “recrutarea” de către serviciile de informaţii a judecătorilor şi procurorilor, cărora li s-ar transmite ce soluţii să dea în anumite dosare.

“Serviciile de informaţii, care nu au dreptul conform Constituţiei să se implice în astfel de probleme, sunt în colaborare cu judecătorii”, a completat Dragomir, care a mai declarat că supravegherea “în masă” a populaţiei a ajuns, practic, la ordinea zilei.

Fostul ofiţer a comparat condiţiile din centrele de reţinere şi penitenciarele din România cu cele din gulagurile sovietice, prezentând fotografii ale celulelor în care erau încarceraţi chiar şi opt deţinuţi într-un spaţiu de 10 metri pătraţi.

Daniel Dragomir a dat ca exemplu de soluţie la problemele din sistemul judiciar românesc un moratoriu privind extrădarea în România a suspecţilor “până când Curtea Europeană a Drepturilor Omului sau CEDO consideră că sistemul penal din România respectă pe deplin standardele Uniunii Europene”.

Daniel Dragomir, cel care a iniţiat şi lansat iniţiativa civică ‘România 3.0’, a fost prezent, miercuri, la o conferinţă de presă ce a avut loc la Clubul de presă din Bruxelles, având ca temă situaţia actuală a justiţiei din România.