Dănuț Bica: „Guvernul Ludovic Orban reprezintă singura şansă pentru România în această perioadă critică”

65

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica apreciază că demiterea Guvernului Dăncilă prin ultima moţiune de cenzură iniţiată de PNL nu trebuie să ne lase să dăm uitării răul pe care l-au făcut României guvernele PSD din ultimii şapte ani şi jumătate:

„Demiterea Guvernului Dăncilă prin moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi votată de către 238 de senatori şi deputaţi nu trebuie să ne lase să uităm faptul că guvernele PSD din ultimii şapte ani şi jumătate s-au dovedit a fi total incapabile să conducă România către nivelul mediu de dezvoltare atins pe teritoriul Uniunii Europene. În această perioadă, ţara noastră a înregistrat mai mulţi paşi înapoi decât înainte şi a ratat oportunităţi uriaşe de a progresa, în timp ce statele vecine au realizat creşteri impresionante ale bunăstării propriilor cetăţeni.Realizarea pe care liderii PSD o flutură cel mai des în faţa electoratului este cea referitoare la aşa-zisa creştere a standardului de viaţă al populaţiei, înfăptuită prin majorarea veniturilor salariaţilor din sistemul public. Românii ştiu însă că guvernanţii social-democraţi nu au dat banii pentru aceste creşteri salariale din buzunarele personale, ci din ale noastre, ale tuturor, şi din sutele de miliarde împrumutate, pe care vor trebui să le returneze în viitor copiii şi nepoţii noştri. Totodată, miniştrii PSD nu recunosc nici în ruptul capului că sub guvernările roşii, deşi pe hârtie veniturile oamenilor au crescut, România este ţara membră a Uniunii Europene care a înregistrat în ultima perioadă cea mai mare creştere atât a preţurilor pentru produsele de bază sau de folosinţă îndelungată, cât şi a tarifelor pentru serviciile de strictă necesitate. În consecinţă, datele publicate lunar de Institutul Naţional de Statistică demonstrează negru pe alb că, deşi românii au ceva mai mulţi bani în buzunare, puterea de cumpărare de care dispun este de fapt mai mică decât în urmă cu 3-4 ani. Aşadar, şi această realizare de căpătâi a guvernanţilor PSD este de fapt o ştire falsă.”
Deputatul PNL Dănuţ Bica consideră că sub guvernările PSD ţara noastră a înregistrat mai mulţi paşi înapoi decât înainte şi numai Ludovic Orban şi echipa liberală pe care o conduce sunt capabili să redirecţioneze Romania, în cel mai scurt timp, pe drumul spre mult-dorita normalitate:
,,În acelaşi timp, am văzut cu toţii cum, în ultimii şapte ani şi jumătate, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi chiar Serbia au construit mii de kilometri de autostrăzi, au modernizat alte mii de kilometri de cale ferată, au reabilitat întreaga infrastructură şcolară şi au edificat un sistem de sănătate la standarde internaţionale, în cea mai mare parte prin utilizarea fondurilor europene nerambursabile. În România condusă de PSD, autostrăzile Piteşti-Sibiu, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, Comarnic-Braşov sau Piteşti-Craiova au rămas doar la nivelul unor mâzgăleli făcute pe harta ţării de către numeroşii şi incompetenţii miniştrii care au gestionat în acest timp sectorul transporturilor. După şapte ani şi jumătate de guvernare PSD, mii de şcoli se găsesc în aceeaşi situaţie precară ca la începutul anilor 90, spitalele regionale au rămas tot în stadiul de dorinţă, iar cele existente sunt în continuare adevărate pericole pentru pacienţi. În şapte ani şi jumătate, PSD ne-a adus în situaţia de a fi datori peste 125 de miliarde de lei, iar în tot acest timp s-au plătit pentru creditele făcute de Guvern peste 70 de miliarde de lei. Oare ce s-ar fi putut realiza pentru români cu aceste sume de aproape 200 miliarde de lei dacă ar fi fost cheltuite cu înţelepciune?În acest context, consider că sunt demne de toată admiraţia curajul şi responsabilitatea dovedite de Ludovic Orban care, lăsând deoparte orice calcul politic, a decis să-şi asume guvernarea, pentru a scoate România din starea de dezastru economic şi social în care au adus-o cabinetele PSD din ultimii ani. Am toată încrederea că Ludovic Orban şi echipa liberală pe care o conduce vor reuşi, în cel mai scurt timp, să redirecţioneze ţara pe drumul spre mult-dorita normalitate. Guvernul Ludovic Orban, care va fi supus astăzi votului de învestitură în Parlament, reprezintă singura şansă pentru România în această perioadă critică.”