Dată în judecată de DNA, avocatei Folescu nu i s-a retras dreptul de practică

DISTRIBUIȚI
rodica_folescu, avocat, baroul_arges, DNA

Avocata Rodica Folescu a fost dată în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență. Cu toate că până la data de 8 februarie s-a aflat sub control judiciar, aceasta se bucură de dreptul de a profesa, prezentându-se în instanță pentru a apăra interesele clienților săi, spre deosebire de alți avocați care și ei sunt dați în judecată de cei de la DNA dar cărora le-a fost ridicat dreptul de a profesa. 

12 februarie – un termen crucial

Avocata Rodica Folescu s-a aflat sub control judiciar până la data de 8 februarie. Măsura nu i-a fost prelungită de procurori deoarece aceasta mai are un dosar nou pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție al cărui termen este stabilit pentru data de 12 februarie, când se va discuta verificarea măsurii preventive impusă de cei de la DNA. Acest dosar a ajuns la ÎCCJ la începutul acestei luni și reprezintă, de fapt, o contestație depusă de avocata Rodica Folescu. Dar, ca să revizuim problema, vă reamintim că avocatei Folescu i-a fost ridicată măsura de arest la domiciliu propusă de procurorii DNA și admisă de Curtea de Apel Pitești, în data de 11 decembrie 2015, ca urmare a contestației depusă de aceasta la Înalta Curte. Atunci, avocatei i s-a permis să se bucure de libertate, impunându-i-se controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu toate măsurile aferente. Totodată, i s-a impus și interdicția de a lua legătura cu martorii din cauză, respectiv Claudia Deaconeasa și Corina Gătejanu, ambele angajate la Primăria Lunca Corbului. Procurorii DNA și nici instanțele de judecată nu au cerut, însă, suspendarea dreptului de practică al avocatei, motiv pentru care aceasta și-a văzut, în continuare, de dosarele pe care le avea antamate.

Avocata îi reprezintă, în continuare, pe rromii din Costești

Drept urmare, așa cum spuneam și puțin mai devreme, avocata Rodica Folescu continuă să reprezinte interesele clienților săi, printre care se numără și cele ale rromilor din Costești. Aceasta nu s-a dat înapoi de la a îmbrăca roba și a continua să ia poziția avocatului acuzării în dosarele existente între firmele rromilor și Direcția Județeană de Drumuri Argeș. A fost văzută pe holurile instanțelor din Pitești, dar și în sălile de judecată, făcându-și treaba în continuare. Cu toate acestea, chiar dacă avocatei Rodica Folescu i se acordă prezumția de nevinovăție, există riscul ca atunci când dosarul înaintat de procurorii DNA va ajunge în camera preliminară, să i se ceară interzicerea dreptului de a mai profesa. Sau poate nu, în funcție de aprecierile judecătorilor.