De ce nu vor polițiștii câmpulungeni să plece din buricul târgului? VIDEO

4

De ce nu vor polițiștii câmpulungeni să plece din buricul târgului? A trecut aproape de deceniu de când unii conducători de instituții publice se luptă să facă o mutare pe plan local. Fostul director al Administrației Finanțelor Publice Argeș, Petre Cojocaru declara în 2016 că nu poată să moară liniștit până nu mută poliția din centrul orașului în clădirea unde în prezent funcționează jandarmii.

În clădirea jandarmilor, polițiștii puteau funcționa fără probleme deoacere ar fi avut spațiu pentru arest, spații moderne pentru desfășurarea activității, și nu ar fi fost rău dacă acestora li s-ar fi alăturat și pompierii dar și cadrele medicale de la ambulanță.

Primarul Liviu Țâroiu, a adus în discuție mutarea sediului Poliției municipale din Câmpulung la fosta unitate militarã de jandarmi. Această propunere a fost făcut de câţiva ani, a fost adusă în discuţie de nenumărate ori. Liviu Ţâroiu a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că nu a fost primit acordul ministerului pentru a se muta poliţiştii la fosta unitate a jandarmilor argeşeni.

Colonelul Gheorghe Lupescu, inspectorul şef al IJJ Argeş, a purtat o discuţie legată de această mutare cu inspectorul IPJ de la acea oră, adică, comisarul şef Cosmin Gabriel Gherghe şi cu prefectul Emilian Dragnea. Conform colonelului Lupescu, toţi s-au deplasat la clădirea fostei Jandarmerii şi au stabilit cum şi unde să foie relocaţi poliţiştii musceleni.

Apoi, colonelul Lupescu a obţinut avizele necesare de la ministrul de resort, însă la final, poliţiştii au refuzat să se mai mute pe motiv că nu pot plăti fochistul, omul care face curăţenie şi omul de la postul de la poarta instituţiei.

Poliţiştii, spune Lupescu, au mai spus că nu au fonduri nici pentru mobilier şi amenajarea interioară.

În acest context, colonelul Lupescu a făcut demersurile necesare pentru a înfiinţa o catedră pentru instruirea jandarmilor.