„De la Bach la Beatles”, la Filarmonica Piteşti

10

Luni, 26 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează concertul cameral „De la Bach la Beatles” susţinut de chitaristul Costin Soare. În program: Johann Sebastian Bach – Suita în la minor pentru lăută, BWV 995
(aranjament pentru chitară de Costin Soare), Napoléon Coste – Andante et menuet, op. 39, Ariel Ramirez – Alfonsina y el Mar, Dizzy Gillespie – A Night in Tunisia, Carlo Domeniconi -Koyunbaba, op. 19 şi  John Lennon – Yesterday – Michelle [Beatles] (arr. Toru Takemitsu).
Proiect al Asociaţiei Culturale „Kitharalogos”, turneul national „De la Bach la Beatles” porneşte de la Iaşi şi se încheie la Bucureşti, incluse fiind Iaşi, Târgu-Mureş, Bistriţşa, Tescani, Reghin, Mediaş, Bran, Sinaia, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Craiova şi Bucureşti. Filarmonica Piteşti este partener cultural în acest proiect muzical. Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti, şi professor asociat la Universitatea Naţională de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”. Cu o experienţă de trei turnee naţionale la activ (Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) şi altul în 2017 (Twenty Shades of Music, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate.  Acesta propune un periplu muzical ce porneşte de la dansurile din Suita pentru lăută în la minor (transcrisă pentru chitară) de Bach şi se încheie cu două aranjamente după Yesterday şi Michelle ale celebrei trupe Beatles. Chitara pe care cântă este realizată de maestrul lutier Alexandru Marian. Publicul va putea asculta şi o chitară făcută special pentru acest turneu de fabrica de la Reghin, instrument care va fi donat unui foarte tânăr talent în afirmare în concertul de închidere.