De trei săptămâni, salariații Primăriei Corbi muncesc în folosul comunității

6
primaria_corbi, arges, munca_in_folosul_comunitatii

În urmă cu vreo trei săptămâni, primarul comunei Corbi a luat o decizie neașteptată: și-a pus angajații să facă voluntariat în folosul comunității. A profitat de vremea frumoasă și i-a scos la curățat șanțuri și pregătirea unor străzi pentru asfaltare. Deși inițiativa edilului Virgil Baciu a fost acceptată cam greu la început, acum angajații din primărie dau semne că au înțeles ce înseamnă voluntariatul.

 

„Nu este nimic rușinos…”

 

„Este un proiect pilot” spune primarul din Corbi când vine vorba despre cei 15 angajați care ies odată pe săptămână la muncă. Acest proiect a fost pus în aplicare în urmă cu trei săptămâni, iar prin intermediul lui au fost curățate și pregătite pentru asfaltare două străzi din comună, iar ultima activitate s-a desfășurat, în lipsa edilului, chiar în centrul civic și a constat tot în curățarea de șanțuri și pregătiri ale zonei pentru diverse lucrări. Primarul Virgil Baciu spune că nu este o rușine ceea ce se întâmplă la el în comună și că  a demarat acest proiect tocmai pentru ca să se întipărească și în țara noastră noțiunea de voluntariat, lucru ce ne cam lipsește cu desăvârșire. „Am stabilit ca măcar odată pe săptămână, când e vreme frumoasă, să facem și altă activitate în afară de munca de birou. Nu sunt munci grele iar mișcarea în aer liber înseamnă sănătate. Nu este nimic rușinos și îmi doresc ca prin ceea ce fac eu să dau un exemplu în acest sens” spune primarul din Corbi. 

 

„Eu și vicele ne-am rupt mulți pantofi pe teren”

 

Dar cum i-a venit ideea edilului Virgil Baciu să își scoată la muncă angajații din primărie? Ei bine, recunoaște că a avut acest plan în minte de mai multă vreme, însă abia de curând a decis să îl pună în aplicare. „Eu și viceprimarul suntem foarte activi și mă uitam că noi ne rupeam câte două perechi de pantofi pe lună cu mersul pe teren, ținutul după mașini, utilaje și observarea lucrărilor pe care le avem noi de făcut. Când noi ne întorceam în primărie, obosiți, toată lumea era fericită iar după ce au observat că mă uitam la ei mai încruntat, ulterior starea respectivă a dispărut și au început să se pitească prin birouri când veneam din teren. Apoi m-am hotărât într-o zi și le-am spus că săptămâna următoare vor ieși și ei la muncă! Au crezut că glumesc și m-am trezit singur pe teren. Ulterior am dat dispoziție să iasă toți la treabă, oprind în primărie doar strictul necesar. Și văd că acum au înțeles pentru că luni acum, am avut ceva de făcut și nu am fost lângă ei la activitatea de voluntariat. Dar am înțeles că au fost prezenți toți” a încheiat edilul Baciu a cărui inițiativă de schimbare a mentalității este de apreciat.