Decizie controversată! Familia tinerilor care l-au omorât în bătaie pe Cătălin Plăiașu nu a fost arestată după ce a amenințat părinții martorului!

502

Familia tinerilor care l-au omorât în bătaie pe omul de afaceri argeșean Cătălin Plăiașu nu au ajuns după gratii! Cei trei s-au ales cu pedepse extraordinar de ușoare după ce au amenințat un martor din dosar pentru a nu depune mărturie în dosarul în care fii lor sunt acuzați de lovituri cauzatoare de moarte.

Mama celor doi a fost pusă sub control judiciar de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, iar magistrații de la Judecătoria Pitești au decis control judiciar față de tatăl celor doi. În schimb, fratele tinerilor a fost plasat sub arest la domiciliu.

Cei trei acuzați – sub supraveghere pentru 60 de zile

Deși nu a ajuns după gratii, familia tinerilor are câteva obligații pe care trebuie să le respecte în perioada în care se află sub control judiciar sau arest la domiciliu. Potrivit magistraților argeșeni, cei trei sub obligați să să se prezinte la organul judiciar la care se află cauza de câte ori este chemați, să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv IPJ Argeş, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a jud. Argeş, decât cu încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, să nu se apropie de persoanele vătămate, MM şi MN, la o distanţă mai mică de 200 de metri sau de membrii familiei acestora, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Mai mult, tatăl și fratele criminalilor au atacat astăzi decizia magistraților considerând, din câte se pare, că judecătorii au fost prea duri. cotenstația urmează să se judece zilele viitoare.

Au amenințat părinții martorului cu moartea în plină zi

Marțea trecută, Părinții și fratele criminalilor din Merișani care au o omorât un om de afaceri in bătaie au amenințat martorii din dosar pentru a-și scăpa fii din inchisare.

În data de 27 august, cei trei s-au dus la un depozit unde lucrează părinții șoferului care a depus plângere împotriva celor doi și i-au amenințat cu moartea pentru că bărbatul sa nu depuna mărturie împotriva fiilor.

Vineri, bărbatul de 45 de ani, femeia de 43 de ani şi tânărul de 27 de ani au fost duşi la audieri la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti. Aceştia sunt acuzaţi de ameninţare, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Inițial au fost reținuți pentru 24 ore, iar a doua zi magistrații au decis ca mama și tatăl criminalilor să fie puși sub control judiciar, iar fratele celor doi sub arest la domiciliu.

Vă reamintim că pe data 24 iunie, omul de afaceri de Cătălin Plăiaşu din Curtea de Argeş se afla la volanul maşinii sale, a fost martorul unei şicane în trafic. A coborât din maşină şi doi fraţi de 22 ani, respectiv 24 de ani, l-au lovit cu pumnii şi picioarele. Afaceristul a ajuns la spital în stare de inconştienţă. A fost operat la cap, dar a murit după două săptămâni. Agresorii au fost arestaţi, fiind acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte.