Decizie de ultimă oră! Află pentru ce faptă poți să rămâi fără carnet!

DISTRIBUIȚI
politia rutiera, dosar, abuz in serviciu, dga, tribunal

Șoferii care se cred deasupra legii vor fi sancționați dur! Guvernul și-a dat acordul pentru înăsprirea pedepselor pentru conducătorii auto care nu opresc la dispoziția polițistului aflat în interes de serviciu. Aceștia vor risca să rămână fără carnet pe o perioadă de 90 de zile.
„Vedem cum oamenii legii s-au confruntat cu foarte multe situații în care participanții la trafic au ales să nu oprească vehiculele, iar polițiștii rutieri au fost nevoiți să pornească în urmărirea lor, în unele cazuri fiind nevoie de întăriri și chiar de utilizarea focului de armă”, argumentează autorii legii necesitatea acestei sancțiuni, conform sursei citate.
Executivul a propus autorilor legii ca „nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu” să presupună aplicarea sancțiunii cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.
Așadar, această faptă nu va mai fi sancționată doar cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
Cu toate acestea, Guvernul nu susține majorările de pedepse pregătite în cazul conducerii unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise, informează profit.ro.