Decizie de ultimă oră pentru cimitirul din Bradu!

DISTRIBUIȚI
stroe primaria bradu

Cimitirul din comuna Bradu va fi extins! Edilul Dan Stroe a anunțat că a venit cu un proiect de hotărâre care a fost respins de consilierii locali din Opoziție. Ținând cont că cererea a venit din partea locuitorilor și a preoților, primarul a venit cu următoarele precizări:

„În ceea ce privește achiziția terenului pentru extinderea cimitirului din Geamăna, precizez că, deși a fost parcursă toată procedura legală pentru achiziția unui teren din zonă, proiectul de hotărâre inițiat de mine la solicitarea preoților din Geamăna nu a fost adoptat întrucât consilierii locali din opoziție s-au abținut, cu excepția celui din PNL și a unui consilier din partea PAM. În jurul acestui subiect consilierii locali respectivi au țesut o adevărată teorie a “conspirației”, suspectându-mă de conflict de interese și de supraevaluare a prețului terenului, pe motiv că proprietarul este rudă de gradul IV cu mine pe linie paternă. Vreau să aduc câteva clarificări pentru a spulbera orice suspiciune de interese oculte care să planeze asupra mea:

– Terenul respectiv este într-adevăr deținut de o rudă de-a mea de gradul IV, dar aceasta deține respectivul teren de la începutul anilor ’90, nu a fost pus in posesie de mine acum 1 an sau 2 cu gândul să realizez această tranzacție.

– Terenul respectiv a fost solicitat și indicat de către preoții din Geamăna, întrucât este situat imediat lângă cimitirul vechi și este singurul teren care asigură un ansamblu unitar cu acesta.

– Consilierii care s-au opus achiziției au mai invocat motivul că terenul respectiv este în extravilan și că prețul este de maxim 5 euro/mp. Nimic mai fals, conform PUG terenul este în intravilan și conform evaluării efectuate de un expert evaluator prețul unui mp nu poate depăși 15 euro. Fac precizarea că evaluarea a fost făcută de domnul expert evaluator Căpățână Tiberiu, unul dintre cei mai apreciați în acest domeniu, achiziția serviciilor de evaluare fiind făcută prin SEAP. Ulterior, a fost desemnată o comisie de negociere formată din doi consilieri locali si 3 funcționari din cadrul Primăriei. Consilierii locali desemnați sunt din Geamăna, și anume Stancu Alexandru si Militaru Georgel. În urma negocierilor s-a ajuns la un preț final de 13,5 euro/mp, domnul Stancu Alexandru, deși a participat la negocieri, nu a formulat nicio propunere sau un punct de vedere, iar la final a refuzat să semneze procesul-verbal pe motiv că prețul nu ar fi mai mare de 2 euro/mp. De asemenea, domnul Stancu și ceilalți nu au ințeles că cimitirul nu se poate extinde oriunde, căci dacă era așa, propuneam extinderea acestuia în mijlocul izlazului din Geamăna, în mod gratuit. Dar, este absurd să faci un alt corp de cimitir în altă parte, cand terenul respectiv este singurul care formează o unitate cu cel vechi. Mai mult decât atât, în această situație ar fi fost vorba despre înființarea unui nou cimitir, nu despre o extindere a celui existent, așa cum își doresc preoții, dar și locuitorii din Geamăna” a anunțat edilul.