Decizie istorică: ce se va întâmpla cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea

4

Rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea și ale Reginei-mamă Elena vor fi mutate în primăvară în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Petrele tombale sunt deja gata. Tot la Curtea de Argeş vor fi aduse osemintele principelui Mircea, ultimul copil al Regelui Ferdinand şi Reginei Maria, informează adevarul.ro.

Deşi au divorţat în 1928, părinţii Regelui Mihai, Carol al II-lea şi Regina-mamă Elena, vor fi reuniţi în noua catedrală de la Curtea de Argeş, a precizat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Reprezentanţi ai Casei Regale au confirmat pentru Adevărul că şi rămăşiţele principelui Mircea vor fi aduse de la capela Castelului Bran.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea se găseşte în prezent într-o criptă special amenajată în paraclisul mănăstirii Curtea de Argeş. Rămăşiţele au fost aduse în 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde a fost înhumat în 1953.

Regina Elena, mama Regelui Mihai, a rămas singura suverană a României înmormântată în afara ţării. Mama Regelui Mihai s-a stins din viaţă în Elveţia, în 1982, şi a fost îngropată, după ritul ortodox, în cimitirul Bois-de-Vaux din Lausanne.